onsdag, juni 7, 2023
HomeInredningInfo och tips | Attefallshus 30 kvm

Info och tips | Attefallshus 30 kvm

Inlägget är ett reklamsamarbete med modulhus.se

Info och tips | Attefallshus 30 kvm

Går du i tankarna om att köpa ett bygglovsfritt Attefallshus på 30 kvm och få extra boyta på tomten? Vii på Inspoguide tagit fram användbar info och tips.

30 kvm är jämförbart med en liten 1:a

Många ser fördelarna med att investera i ett färdigt attefallshus för äntligen få extra boyta. Ytan är tillräckligt stor för att ha som ett första boende när barnen flyttar hemifrån, extra inkomst genom att hyra ut, ha som gäststuga eller kanske kontor. 

För dig som är nyfiken på attefallshus och hur det kan gå till att köpa ett så hittar du flera olika husmodeller hos Modulhus.se. Dom har byggt attefallshus sedan 2014 reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom. Du kan designa hur ditt hus ska se ut och utförande genom Husbyggaren och få en offert direkt på mailen.

Nyckelfärdigt Attefallshus vid leverans bara att flytta in!

Ett modulhus är som det låter ett hus byggt av en eller flera moduler, det byggs inomhus och levereras nyckelfärdigt och lyfts på plats på tomten med en kran på en färdig grund, allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att bygga ett hus. Vissa hus har extra stora fönster som sträcker sig från golv till tak för att rummet ska se större ut och för att ge en öppnare känsla. 

Compact living betyder att du vill få en så praktisk inredning som möjligt på en liten yta. Det är många som bor på en liten yta men som vill få plats med mycket. Med rätt planering och inredning så kan 30 kvm kännas mycket större än vad den är och du kan få ditt Attefallhus att kännas som en fristående minivilla!  

Tips på hur du inreder attefallshus 30 kvm:

Att börja med: Bestäm vad som är viktigast att få plats med i rummet och utgå från det. Då kan du enkelt lägga till fler saker allt eftersom men ändå få plats med rummets huvudfunktion. Är fokus på sällskapsrum, ett mysigt sovrum eller arbetsrum? Skriv upp punkter på det som känns viktigt för dig.

Rumsavskiljare
Bor du på 30 kvm så har du förmodligen en sovloft eller säng och soffa i samma rum. Genom att använda en rumsavskiljare så kan du lätt avskilja de två olika utrymmena. Det finns många olika typer av rumsavskiljare, du kan till exempel fästa en skena i taket för att hänga upp ett draperi, eller så kan du bygga upp en glasvägg som du fäster i taket och väggen eller förslagsvis en skärm.

Ha fler ljuskällor
Om du endast har en ljuskälla som kommer från taket så ser rummet automatiskt mindre ut. Se därför till att investera i fler ljuskällor, några vägglampor och golvlampor från exempelvis Mooni. De gör inte bara rummet större, de skapar också en trevlig och varm atmosfär.

Multifunktionell inredning
Försök att hitta så multifunktionell inredning som möjligt, exempelvis förvaringslådor under sängen eller sängskåp så du får plats med ett matbord när sängen inte är på plats. I många attefallshus finns det sovloft vilket gör att du får plats med mer. Rätt förvaring på smarta ställen är viktigt, du kan läsa mer om Compact living och hur du inreder smart för att få små utrymmen att kännas större i artikeln på Modulhus Husblogg.

Vi hoppas att du hade användning av den här artikeln och lycka till med compact living!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular