Jag är tillbaka

Det var längesedan jag klickade in här, i mars månad närmare bestämt. En hel sommar har passerat och mycket har hänt sedan jag skrev mitt sista inlägg här tidigt i våras. Hästar som varit mitt stora fokus i vardagen och min stora passion, egentligen hela mitt liv, är inte längre det. En väldigt, väldigt märklig känsla, som jag fortfarande inte helt vant mig vid ännu. Men, jag ångrar inte mitt beslut, även om det var svårt att uttala orden “jag vill inte det här längre” och framför allt faktiskt erkänna för mig själv om min omgivning att gnistan slocknat. Jag kan nog inte ens räkna till hur många gånger jag hann ångra mig längs vägen och att åka hem från Strömsholm med tom transport var en stor hjärtesorg. Det är det fortfarande, men jag har hittat mycket annat i livet som fyller min vardag och som gör mig väldigt lycklig.

Så mycket kärlek, tid, energi och pengar hästarna krävt av mig de senaste 10 åren som hästägare. Och så kastar jag bara bort allt jag kämpat för… så känns det. Jag saknar det verkligen. Hela gemenskapen, engagemanget, hjärtat det krävde och alla roliga stunder och minnen. Att alltid ha min häst och stallet att komma till varje dag. Och även om jag inte ångrar mitt beslut vet jag fortfarande inte om det var helt rätt. Jag antar att jag känner det med tidens gång.

Hästarna har givit mig så mycket tillbaka och utan dem hade jag aldrig varit den jag är eller där jag är idag. Det har varit värt varenda sekund av hårt slit, tårar, tidiga morgnar i ur och skur, allt som valts bort för hästarnas skull, skit under naglarna och varenda krona som lagts. Hur motigt den än har varit ibland har det alltid givit dubbelt tillbaka. Det saknar jag.

Livet ser helt annorlunda ut nu, än som ni känner det genom mina texter sedan innan. Men jag gillar det. Så jag tänkte att ni får hänga med på det också! Det är en härlig känsla att skriva här igen, även om det inte blir riktigt samma innehåll som tidigare. Stort tack till Jenny på Inspoguide som hjälpt mig komma igång igen då den gamla bloggen och allt innehåll plötsligt försvann i somras. Denna blogg är under uppbyggnad ännu och ska finslipas lite samt att mitt gigantiska arkiv med gamla inlägg ska läggas in igen.

Hoppas ni vill följa min nya vardag!

Fina Balder som nu mera bor i Stockholm. Ett bättre nytt hem kunde han inte få!

21 kommentarer

 • Cornelia

  Kul att du är tillbaka! Fick sluta med hästarna ofrivilligt då min häst skadade sig för lite mer än ett år sen, och även om jag rider lite fortfarande (max en gång i veckan) så är det så stor skillnad jämfört med att äga en häst själv. Jag saknar det och är som sagt ofrivilligt hästlös, men pluggar nu så har inte råd att köpa ny. Just det där med all tid och engagemang som bara är där nu är så märkligt. Vem är jag utan allt det liksom? Så jag förstår dina känslor, ska bli kul att fortsätta följa dig igen, på ett annat sätt 🙂

 • Daniela

  Vad roligt att du är tillbaks! Och det som är härligt är att du kan ju börja med hästar igen om motivationen kommer tillbaks 😀

 • Linda

  Följde dig mycket för hästarna men kommer nog kika in här ändå framåt 🙂 Så välkommen tillbaka! Hade liiiiite hoppats att det kanske va en ny häst på g…….hi hi. Tufft beslut att ta men respekterar dig för att du tog det. Här får det nog va häst ett tag till 🙂

 • Camilla

  Kul att du är tillbaka!
  Jag har varit hästlös sedan slutet av februari efter ett tufft 2017 med en tvist (beskrivet här http://lastizo.blogg.se) som slutade i Tingsrätten och en häst som gick tillbaka till säljaren. Har dock inte trivts utan hästlivet, har hjälpt kompisar och ridit en del men det är ju inte riktigt samma sak. Ingen ekonomi att köpa ny häst (veterinärvård, tvister, advokater osv är inget man gör vinst på….) men nu har jag fått frågan om jag vill låna en häst, så det verkar bli en förändring på hästfronten ändå.

 • Frida Bergman

  Du satte verkligen ord på det jag känner just nu! Sålde min älskade häst för ca 3 månader sen, kände att jag inte hade samma sug längre, eller tid med en liten bebis längre! Men framförallt när man får tvinga upp sig och rida, och man märker inte när suger börjar försvinna för man är så van efter alla dessa år.. man vet liksom inte hur ett liv skulle se ut utan att vara i stallet varje dag, och vara en häst tjej utan häst? Samtligt som det är jätte skönt att vara utan det där ”måstet” varje dag så börjar saknaden komma tillbaka krypandes, tror jag.. eller så är jag fortfarande rädd för hur livet ska vara utan häst!

 • Therese

  Kul att du har börjat blogga igen då jag har följt dig sen bilddagboken , men.. det är nu 3 dagar sen du skrev detta , hade väntat mig iallafall ett inlägg/dag. 🙂 Hoppas du tar dig tid till bloggen.

 • Marie

  Kul att du är tillbaka även om det inte är med häst 😉 Jag vet att du för en tid sedan skrev att du letade efter en Hv Polo pike’ med ståkrage (typ prästkrage) i marinblått. Jag har haft en likadan som mer eller mindre blev uppsliten. Nyfiken om någon visste var du kunde finna en likadan igen. Vill gärna ha en ny ?

 • mindqsystem

  Usually, I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. I really like this post and Enjoyed reading the article above, really explains everything in detail, the article is very interesting and effective. I am also providing coaching on angular js Angular training in Hyderabad just go through the link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *