Det jag saknar mest

Något jag saknar med att bo i Stockholm måste vara att inte höra ljudet av vågorna i bakgrunden hela tiden. I mitt “tidigare liv” i Australien så hade jag tur nog att få en lägenhet med utsikt över havet och färjan som åkte förbi. Där såg jag soluppgångar och solnedgångar från samma fönster. Där hörde jag vågorna när jag stängde ögonen på natten och när jag öppnade dom på morgonen. Varje morgon när jag skulle till jobbet gick jag längs strandpromenaden där någon surfade och en annan joggade förbi. Jag gick mest och log för mig själv samtidigt som jag inte kunde få nog av utsikten. Den sträckan gick jag fram och tillbaka flera gånger om dagen, men den var lika fin varje gång. Där längs promenaden satt australienare och drack öl ur papperspåsar på eftermiddagen och tog ett dopp eller två. Skrattade i värmen. I en helt annan värld där allt var så enkelt. Man tog dagen som den kom och man nöjde sig med fint väder och en kall öl.

IMG_8313IMG_8315IMG_8428

Bilderna fotade jag en soluppgång några veckor innan jag skulle hem.ågot

Lämna ett svar