Jag vet att det är tvärtom.

Hur sjukt är inte allt som händer i Sverige just nu.. i fredags när jag fick höra mer om morden i trollhättan och att det verkligen var ett hatbrott så förstod man allvaret på riktigt. Jag kan inte förstå att en människa vill någon annan så illa att den attackerar en skola med oskyldiga barn. Människor som inte gjort något ont. I samma veva får man höra om Lisa Holm mordet och hur hon hängdes in i ett klädskåp. En tjej som inte heller gjort något ont. En tjej som skulle åka hem från jobbet. Livet är så jävla orättvist. Ni måste in och läsa den här (länk) och den här (länk) texten. Så tänkte jag avsluta med ett stycke ur Petters text:

“Sverige har under de senaste åren tillåtit rasister flytta och tänja på gränserna av vad som varit accepterat. Ett parti med märkbar makt och inflytande i vår riksdag trycker på och piskar upp en stämning om att vi står inför en sorts undergång om alla dessa flyktingar anländer. Om alla dessa människor fortsätter att komma går allt åt helvete, enligt Sverigedemokraterna.

Jag vet att det är tvärtom. Just den här omänskliga, egoistiska och rasistiska politiken som får ta plats nu är jävligt osvensk. Det här är inte Sverige. Det här är inte det land jag är så stolt över när jag är ute och reser i världen. Resor har varit viktiga för mig och min egen syn på mänskligheten. Jag önskar att alla i Sverige, i synnerhet ni som oroar er över midsommaraftonen och surströmmingen, fick en ärlig chans att resa och se världen (jag syftar inte på Kreta eller Thailand). Kanske för en sekund bara försöka sätta sig in i hur det varit om det var de själva som fick fly med sin familj, eftersom inga andra utvägar fanns. Där kommer ordet empati in i bilden.”

H28A9402 H28A9467

Lämna ett svar