Martin Garrix – FÖRE & EFTER (Bråvalla Festival 2017)

Att redigera konsertbilder kan vara superenkelt om det är rätt ljus och många gånger behöver man inte göra så mycket med bilderna. Jag brukar alltid redigera mina bilder i Photoshop CC och det jag brukar göra med just konsertbilder är:
– Lägga på kontrast – Gärna lite för mycket än för lite kan jag tycka.
– Klarhet – Ger mer liv i en konsertbild
– Justera vitbalansen – Ibland blir inte färgerna som man tänkt sig
– Skärpa
– Ta bort dis, särskilt när det är väldigt dimmigt ljus.

Något som ofta gör efterbehandlingen svårare på just en konsertbild kan till exempel vara fel belysning eller för mörkt eller dimmigt ljus. Jag fotar alltid i RAW för det underlättar när jag ska efterbehandla och det går nästan alltid att rädda bilder som hade varit förlorade i JPG format.

För en vecka sen så fotade jag Martin Garrix konsert på Bråvalla Festivalen, jag känner mig rätt nöjd med bilderna. Ofta står DJn bakom båset och som fotograf i diket så är det då väldigt svårt att få bra bilder men här gick det att ta bilder där man faktiskt såg hela honom, haha!

Här kommer lite FÖRE och EFTER bilder så ni förstår känslan och arbetet efter just en sån här konsert med väldigt varierande ljusförhållande med dimma. Har kanske inte lagt ner min själ på redigeringen men känner mig ändå nöjd!

Är ni intresserade av att se andra bilder jag tagit så kan ni kika under min kategori – Fotografering,

FÖRE                                                                                                 EFTER

före efter Martin Garrix

före efter martin garrix 1

martin garrix före efter 4

Martin garrix före efter

martin garrix före efter 2

Martin Garrix

Martin Garrix1

Lämna ett svar