Ta reda på om du har vitaminbrist

Inlägg i Samarbete med Apotek 365

Jag har alltid varit en av alla dom som trycker i sig vitamintabletter varje dag, jag tycker det är kul och viktigt att få i sig de vitaminer som man har brist på och om jag har känt mig trött länge eller andra symptom så brukar jag alltid googla och se vilka vitaminer som jag kan ha brist på. Jag kan tänka mig att det är väldigt många som inte vet om att de har vitaminbrist och att de skulle må mycket bättre om de gjorde en research på vad de missat att få i sig.

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhet och receptfria läkemedel. Där hittar du bland annat mina favoriter av alla vitaminer och mineraler som finns att välja mellan som är Multivitamin och Zink och Omega 3 och det finns över 6000 produkter till bra priser från kända varumärken inom kropp och hälsa. Det finns många ekologiska produkter att välja mellan vilket jag gillar.

Vet du vad Zink är bra för till exempel? Jo Zink bidrar bland annat till att bibehålla normal synförmåga, fertilitet, hår, hud, naglar och immunförsvar. Jag har ätit zink väldigt länge och det har hjälpt mig att hålla mina naglar tjocka och de går inte av lika lätt som innan. Mitt hår och min hud känns också mycket friskare nu.

Multivitamin är ett bra heltäckande kosttillskott som ger dig över 20 olika vitaminer och mineraler. Där får du i dig flera viktiga mineraler och vitaminer, bland annat: betakaroten, järn, a, D, E, C, K, alla B vitaminer och Zink.

Jag tänkte också ge dig lite info kring vad brist på olika vitaminer kan medföra så du kan testa dig själv och se om det är något du har brist på och se vad du bör få i dig för vitamin:

A-vitaminbrist: Ger dig torra, kliande ögon, torr hud, trötthet,inflammerad hy, överkänslig mot ljus.
B-vitaminbrist: Kan orsaka hjärtklappning, minnesstörningar, depression, trötthhet, utmattning, yrsel.
C-vitaminbrist: Är inte så vanligt, vi får väldigt lätt i oss C-vitamin genom kosten 🙂
D-vitaminbrist: Är desto vanligare här i norden! Särskilt när vi håller oss inomhus mycket, bär vinterkläder och inte får så många timmars solljus. För äldre kan B-vitaminbrist leda till benskörhet.
Järnbrist: Du blir lätt trött och har ingen energi, känner dig blek, har svårt att fokusera, ökat håravfall, spruckna naglar och känner dig sjuk mer än vanligt.
Detta är E-vitamin bra för: Skyddar cellerna mot fria radikaler och anses skydda mot cancer. Det är bra för huden, gör huden elastisk, förebygger rynkor och skyddar huden mot UV-strålar.
Omega 3 är också en väldigt viktig vitamin som är bra för personer som inte äter tillräckligt med fisk men också för att bidra till hjärtats normala funktioner.

Med rabattkoden “Vitamin10” får du just nu 10% på hela din beställning så du kan känna dig pigg, fräsch och glad hela hösten! 🙂 För det kan krävas en hel del vitaminer under vinterhalvåret! Haha.

Hoppas ni lärde er något av mitt inlägg, 🙂

IMG_20170713_115002_035 IMG_20170731_083547_045

Inlägg i Samarbete med Apotek 365

Lämna ett svar