Förhandsvisning av American Assassin

Detta inlägg är i samarbete med Moviezine

I onsdags bjöd Moviezine in till förhandsvisning av filmen American Assassin. Felix skrev en recension om filmen:

Filmen baserad på bokserien om Mitch Rapp, en snubbe som inte har särskilt mycket flyt här i livet. Fjorton år gammal får han sina föräldrar dödade i en bilkrasch och när vi kommer in i hans liv ska han precis fria till flickvännen, för att ynka fem minuter senare få henne nedskjuten av terrorister. Klart han blir sur, men istället för gå i terapi bestämmer sig Mitch för att hantera sorgen som en “man”. Han odlar skägg, lär sig både karate och att recitera koranen utantill. Med hjälp av CIA går han sedan med i samma terrornätverk som sköt hans flickvän för att sedan fimpa varenda en av de jäklarna.

Så här långt in i filmen, och lugn vi befinner oss inom de första tio minutrarna(inga spoilers), får man riktigt schyssta punisher vibes: en mörk thriller med grymma hämndscener. Vidare blir Mitch skickad till ett boot camp för att tränas till hemlig spion av ingen mindre än Micheal Keaton(den riktiga Batman om ni frågar mig). Här ändrar filmen ton en aning och blir snäppet mindre mörk, en benhård Micheal Keaton som skriker fyndiga oneliners om vilken värdelös slas-has Mitch är. Vidare bär det ut på habil action med ryska plutonium tjuvar och turkiska vapenhandlare.

Personligen blir jag uttråkad av alltför långa biljakter och fighting scener men jag tycker att American Assasin har en bra balans mellan action och överspelad drama. Min största kritik är att de övergav det mörka punisher-spåret och gick över till en muntrare ton. Detta uppvägs dock av att vi får se Micheal Keaton i precis den roll som han är gjord för att spela. En helt okej Action rulle på det stora hela.

Lämna ett svar