Lansering av Allegro – The Chocolate Box

Förra veckan var jag på Miss Clara på lanseringsevent för det nya vinet Allegro – The Chocolate Box som är ett italienskt vin med de två kända italienska druvsorterna Sangiovese och Primitivo. Vinet har en ton av choklad med inslag av mörka bär, men innehåller vinet choklad? Det fick vi svar på under kvällen när Oenoforos och grundaren Takis Soldatos berättade om lagring av vin på ekfat, de olika metoderna, lagringens inverkan på vinet, vilken typ av ek som används och varför ekfat ger vinet en ton av choklad. Takis Soldatos är en av vinvärldens stora entreprenörer som också har grundat Nordic Sea winery i simrishamn, där Allegro the chocolate box lagras. Vi fick smaka på vinet tillsammans med passande maträtter som proscuitto di parma med melon och grissini, crosstini med svamp och 24 månaders lagrad parmesan.

Tack till Oenoforos och Takis Soldatos för ett trevligt pressevent! 🙂

 

Ett svar på ”Lansering av Allegro – The Chocolate Box”

  1. Åhh vad gott!! finns det på systemet?

Lämna ett svar