onsdag, juni 7, 2023
HomeTips & TricksFilm & Musik7 Riktigt roliga filmer som kommer få dig att skratta

7 Riktigt roliga filmer som kommer få dig att skratta

Komedi är förmodligen den svåraste genren vad det gäller film. Enligt filmskapare i Hollywood går det att göra spännande filmer efter ett redan klarlagt recept men att göra roliga filmer kräver något helt annat, nämligen komisk tajming. Detta är något som är väldigt svårt att få till och på grund av detta finns det en uppsjö av komedi-filmer som helt enkelt inte är roliga. För att guida er i film-djungeln har Inspoguide listat sju komedier som är värda sitt namn:

En prins i New York – 1988
Originaltitel: Coming to America. Det går inte att göra en lista på roliga filmer utan att ha med kungen av komedi; Eddie Murphy. Mannen har ju en unik gåva. Coming to America är en av Eddies absolut bästa filmer. Den handlar om den afrikanska prinsen som är trött på lyxliv och vill prova att leva som en vanlig snubbe i staterna. Detta är ett absolut ”must see” när det gäller komedier.

Big Lebowski – 1998
Jag är beredd att gå så långt som att säga att detta är ett mästerverk. Bröderna Cohens kultförklarade film som handlar om legenden The Dude. En snubbe som mest gillar att bowla, röka gräs och dricka white russians men som hamnar i debacle när några gangsters misstar honom för en rik företagspamp.

Supersugen – 2007
Originaltitel: Superbad. Detta är en av de mest underhållande coming of age filmerna som jag har sett. Superbad har hyllats för sina realistiska dialoger och träffsäkra skildring av ungdomens osäkerhet. En underbart rolig film som handlar om tre snubbar som ställs inför ett problem som de flesta har haft i sin ungdom: Hur man ska få tag i sprit till kvällens fest. I hvudurollerna ser vi Jonah Hill och Micheal Cera.

Office Space – 1999
En riktigt bra komedi innehåller ofta ett rågat mått med ångest. Office Space är verkligen en av dessa. Denna briljanta film handlar om programmeraren Peter som är riktigt trött på sitt jobb. Han hittar dock en utmärkt lösning på problemet: Han ger helt enkelt bara blanka fan i allting.

Step Brothers – 2008
Jag skulle säga att Step Brothers är den ultimata dumkomedin. Det är något med Will Ferrel som bara får mig att skratta och John C Reilly är fantastiskt rolig i allt han gör, även när han inte ens försöker dra roliga skämt. Step Brothers är den fånigt barnsliga men ändå underbara komedin som kommer att få dig att skratta vare sig du är 7 eller 77 år.

Shaun of the dead – 2004
Har du funderat på vad du skulle göra om det blev Zombieapokalyps? Ja, de flesta är nog väldigt oförberedda precis som Shaun och Ed. Framför deras ögon förvandlas London till ett brinnande inferno men det verkar inte ens som de bryr sig särskilt mycket. Detta är verkligen en personlig favorit och jag använder i genomsnitt ett citat från den här filmen om dagen.

O’Borther, where art thou? – 2000
Detta är den andra Cohen-filmen som hamnar på listan men även denna film är närmast ett mästerverk. Storyn bygger på den klassiska boken Odyssén men denna gång utspelas den under depressionen i USA. Everett Mcgill (George Clooney) lurar två tämligen korkade interner till att rymma ifrån fängelse. I hopp om guld och gröna skogar inleder de en äventyrsfylld resa genom sydstaterna, tätt jagade av den illvilliga fängelsechefen. Ett måste i kategorin roliga filmer.

Sugen på att se de läskigaste filmer som någonsin gjorts?

Se även:

Sommarfilmer | 7 svenska och 7 amerikanska sommarfilmer

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular