onsdag, juni 7, 2023
HomeSkönhetLär känna de ekologiska hudvårdsmärkena Evolve Organic och S5 Skincare

Lär känna de ekologiska hudvårdsmärkena Evolve Organic och S5 Skincare

Denna artikel är reklam för Evolve Organic och S5 Skincare och innehåller annonslänkar från Apotek Hjärtat

Lär känna de ekologiska hudvårdsmärkena Evolve Organic och S5 Skincare

För en tid sedan så hade vi på Inspoguide ett event tillsammans med de två brittiska hudvårdsmärkena Evolve Organic och S5 Skincare i Stockholm. Eventet höll till på Vau De Ville vid Norrmalmstorg som bjöd oss på en fantastisk vegansk lunch och grundaren Laura Rudoe flög in från England för att närvara och berätta mer om varumärkena. Du kan se alla bilder från eventet HÄR.

Vi tog en pratstund med grundaren Laura som berättar mer om de olika varumärkena för att du ska få lära känna dom bättre:

Hur grundades Evolve Organic? Jag är en passionerad förespråkare för etiska och miljövänliga företag samt ett naturligt och hållbart liv. För drygt 10 år sedan, 2008 så startade jag Good Ventures som ett etiskt utvecklingsföretag med uppdraget att skapa nya organiska personliga varumärken som gör skillnad.

Mitt första sortiment var Evolve Beauty, som lanserades 2009. Mitt mål för Evolve var att göra organisk skönhet som var prisvärd och tillgänglig för en bredare målgrupp. Evolve är ett modernt märke för hudkropp och hår, gjord med de renaste och mest effektiva organiska oljorna och naturliga ingredienserna. Varje produkt är vegansk, cruelty free  och handgjord i små satser av vårt lilla team av hantverkare i en studio i Hertfordshire.

Det ligger mycket kärlek bakom produkterna som är handgjorda i din studio i Hertfordshire, berätta lite mer om processen och varför har du valt att göra just handgjorda produkter? Eftersom vi inte använder kemiska konserveringsmedel i våra produkter  och då vi tillverkar dom i små satser så håller dom sig fräscha. Vi gör varje produkt för hand, blandar och mixar, det ger oss en större översikt och kontroll över produkternas kvalitet. Flera av våra produkter, såsom vår cleansing melt, vår tropiska body polish och vår radiant glow mask kan inte tillverkas i så stora batches eftersom de kräver starka degmixare eller handknådning.

Vilka är dina favoritprodukter och ”Måste haves” från Evolve Organic? Självklart älskar jag alla produkter men en stor favorit är vår Gentle Cleansing Melt och den har varit med sen vi startade. Andra favoriter är vårt Hyaluronic Serum 200, eftersom det är så intensivt återfuktande. Sen så älskar jag den nya Radiant Glow masken som vi nu tillverkar med uppblåsta blåbärpartiklar som är biprodukter från saftindustrin.

Du har också grundat varumärket S5 Skincare, vilket gjorde att du vill skapa ett annat varumärke? Jag har alltid velat hjälpa människor med hudproblem eftersom jag själv kämpade med akne i många år, från tonåren fram till jag blev 30. Jag skapade S5 Skincare av just den anledningen och spenderade många år på att undersöka och hitta de mest effektiva naturliga och ekologiska ingredienserna för att lindra hudproblem. Mitt uppdrag med S5 är att stödja människor i deras resa mot bättre hud.

Vad är skillnaden mellan Evolve Organic och S5 Skincare? Evolve är en rad naturliga och ekologiska produkter för hud, kropp och hår som är utformade för att göra naturlig och organisk skönhet behaglig och tillgängligt för alla att använda. Vi använder massor av högkvalitativa organiska oljor och ingredienser. S5 är ett utbud av hudvårdsprodukter för specifika hudproblem och för att motverka de effekter det moderna livet har på vår hud. Ingredienserna för S5 kommer från några av de mest extrema klimaten på planeten.

Vilka är dina favoritprodukter och ”Måste haves” från S5 Skincare? Den produkt som jag får mest komplimanger om och har haft de bästa testresultaten från är vårat Renew Serum. Det förebygger hudens åldrande, ger lyster och hjälper till att få bort rynkor.

Varför ska de som läser detta välja att köpa just Evolve Organic eller S5 Skincare istället för andra organiska hudvårdsmärken? Det finns många fantastiska organiska hudvårdsmärken. Jag tycker personligen att Evolve och S5 Skincare är fantastiska inte bara för att vi spenderar så mycket tid på att köpa de bästa, kraftfullaste och effektiva ingredienserna som inte skadar miljön, men också för att de är handgjorda av vårt team. Det är produkterna gjorda med så mycket omsorg och kärlek – och det resulterar i underbara produkter!

Grundaren Laura Rudoe

Inspoguides skönhetsredaktör Jenny har prövat de båda varumärkena under en tid och här får ni veta vad hon tyckte:

Evolve Organic och S5 Skincare är två relativt nya varumärken i Sverige och båda är tillverkade med mycket kärlek och omsorg. Det är något särskilt med varumärken som är ekologiska och handgjorda och när jag först hittade Evolve Organic på en mässa i Stockholm så drogs min blick mot de enkla och naturliga förpackningarna. När jag sedan fick höra att samma grundare skulle lansera S5 Skincare i Sverige blev jag ännu mer nyfiken på produkterna.

Jag har hunnit testa båda varumärkena under några månader nu och tänkte berätta lite mer om min upplevelse av dom. De produkter som jag har använt och fokuserar på här är: S5 Skincares Nourish Cleanser, Evolve Hyaluronic Serum 200, Evolve Hyaluronic Eye Complex, S5 Skincare Serenity Cream och Evolve Organics Glow Mask. Redan första veckorna kunde jag känna att min hud blev otroligt återfuktad dels av ansiktsrengöringen Nourish cleanser som innehåller bland annat Arktisk havtorn och dels från hyaluronsyran som bevisat återfuktar huden inifrån. Serumet gör sig bra i kombination med Eye Complex som jag inte klarar mig utan idag, en riktigt smidig produkt att ha med sig i väskan för att pigga upp under ögonen.

Jag kan se att min hy har blivit synbart bättre efter att ha använt S5 Skincares ansiktskräm som innehåller bland annat Fikonkaktusextrakt. Evolve Organics Glow Mask är också en ”must have” produkt, den doftar fantastiskt och innehåller bland annat raw kakaopulver och kokosnötskorn som gör huden återfuktad och len.

Min hy känns mycket fräschare, har fått en helt annan lyster och känns inte sådär torr och glåmig som den gjorde tidigare. Därför kan jag varmt rekommendera de båda varumärkena men kika också vilka produkter som är anpassade för just din hudtyp, detta kan du enkelt se på S5 Skincares hemsida och på Evolve Organics hemsida där du också kan läsa mer om alla produkter. S5 Skincare kan du idag köpa på deras hemsida och Evolve Organic säljs bland annat på Apotek Hjärtat.

S5 Skincare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular