söndag, mars 26, 2023
HomeOkategoriseradeLåt blommor framföra ditt budskap

Låt blommor framföra ditt budskap

Låt blommor framföra ditt budskap

Detta inlägg är ett betalt samarbete med blombud.store

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska framföra ett budskap. Ibland behövs mer handling bakom orden. Varför inte ta hjälp av blommor? Gåvor i form av blommor uppskattas av de flesta, i synnerhet om man finner något som passar mottagaren perfekt.

Blommor sprider oftast glädje, med deras olika färger och dofter. Älskar man trädgård, så ser man säkert fram emot att plantera nya sorter och sedan njuta av hur trädgården får nytt liv efter den mörka vinterperioden. Eller varför inte sätta fart med den där efterlängtade örtträdgården? Visst går det bra att odla en del sorter inomhus, men om det finns möjlighet så är det många gånger trevligare att odla utomhus. Dessutom kan det ge bättre resultat.

Med blommor, växter och örter kommer olika glädjerus. Beroende på vad som glädjer just dig. Blommor och örter kan lätt kombineras med andra gåvor, som en chokladask eller en flaska vin. Om det är rätt period på året så kanske även några fröpåsar, tillsammans med annat som mottagaren kan uppskatta, kan vara en god idé.

Ett relativt enkelt alternativ för att visa uppskattning är blommogram och dessa kan enkelt beställas på nätet. Många florister har flera buketter som förslag för dig, men självklart är det även möjligt med mer personliga arrangemang. Personen du vill uppvakta kanske har en favoritblomma som du vill ha med i buketten.

Låt blomspråket hjälpa dig med budskapet

Må så vara att många inte känner till alla detaljer bakom blomspråket, men många vet att det existerar. Det kan bli mer spännande och uppskattande om man låter blommorna hjälpa till med det budskap man vill sända till personen i fråga. Visst kan det finnas olika tolkningar på vad antalet, färgen eller blomman säger. Men det är ju mest som en förstärkande faktor i budskapet och vissa ser det mer som en kul grej.

Först och främst bör du tänka på vilken typ av relation du har till den person som ska få blomman eller buketten. Om det är en vän, familjemedlem eller kollega så är det sällan passande med röda rosor, även om mottagaren gillar dem. Då kan det vara mer passande med en gul ros som kombineras med andra sorter. 

Om blommogrammet ska sändas till en person som står dig väldigt nära, till exempel din partner eller en nära familjemedlem, så är det en god idé att försöka få med någon favorit i buketten eller kanske någon blomma som matchar ditt budskap. 

Eller så kör du helt enkelt på den enkla vägen – du väljer en av de fina arrangemang som floristen har som färdiga förslag. Kanske finns där en bukett med färger som skulle passa i hemmet hos personen som får blommogrammet.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular