Mitt hem,  Renovering

Från gammalt till nytt!

Hej fina ni,

 

Jag sitter här i min soffa och lyssnar på musik samtidigt som jag jobbar. Har en hel del att hinna med inför morgondagens fotografering som jag nämnde tidigare och på något sätt så får jag mer gjort när jag lyssnar på hög musik! Musik gör mig verkligen så himla glad!

Jag kan nog vara ärlig och erkänna att det är kanske lite för HÖGT ibland, haha!
Ibland står det folk och plingar och plingar och jag hör inget samtidigt som jag ibland kan stå och dansa lite medans jag stylar och dem ser mig rakt in från dörren! Då skäms jag extremt mycket och blir sådär röd i ansiktet, HAHA!! Någon som är likadan?
Ni som känner mig ni vet hur jag är, haha!

Jag tänkte visa er mer bilder på renoveringen av vår utsida och gå in på mer detaljerer från del till del. Jag tänkte börja med att visa vårt skjutparti från svenskafönster som vi satte in under projektet.

Så häng med här nedanför så får ni se hur det gick till samt länk till partiet
!

Såhär såg det alltså ut innan vi bytte. Det var ett vikbart parti från 70-talet. Ganska lyxigt ändå på den tiden måste jag säga?

Vi började med att montera ner det gamla partiet och det gick super fort! Sedan åkte jag och Daniels pappa till tippen med allt direkt. Så skönt att bli av med all skit direkt!!

Grabbarna fick sätta lite reglar för att kunna ha något bra att fästa i medans vi var borta.Partiet kom med en kranbil då det väger ca 500kg. Fantastisk bra service och bra inpackat.Vi fick hjälp av min bror och Daniels pappa samt Dennis. Vi började med att montera ut själva dörrarna så att det blev lite enklare att flytta det.

Vi flyttade det sedan med hjälp av sugklockor och en rullvagn till altanen. Efter det fick vi skjuta det på reglar som jag la ut. Det vägde 500kg så det var inte det lättaste,haha! Men det gick otroligt bra!När partiet väl kom till platsen så gick det hur smidigt som helst att få in det. Oerhört bra kvalite och allt var liksom färdigt. Tröskel och allt satt redan på! Riktigt lyxigt parti!Nu är allt Inne och själva monteringen gick hur bra som helst. Det var mest att det var så himla tungt som gjorde det komplicerat.

Jag vet att många brukar lyfta dessa partiet med kran på plats då det underlättar en hel del.

Det regnade ganska bra denna dagen också. Men lite regn har väl aldrig hindrat oss?

Här drevar Daniel partiet för att få det helt tätt.

Här sätter vi foder runt partier för att klä in det snyggt.
Vi valde att sätta vanliga foder och sen måla dem med utomhusfärg för att skydda det.
Vi ville inte sätta plåt runt då dessa foder i trä blir mer släta och fina
.

Här ska vi byta taket till ett isolerat tak. Detta tak är det taket som satt på när vi köpte huset. Vi tänkte sätta fönster över skjutpartiet som kallas överljus för att få en ännu maffigare känsla samt mer ljusinsläpp. Vi kommer att ändra taklutningen så att den kommer att bli minsta möjliga lutning på. Just nu är det ganska mycket lutning på och man ser taket alldeles för mycket.
Vi tänkte även öppna upp inifrån så att detta uterum kommer att tillhöra huset och att man kan vara här året runt.

Såhär blev resultatet!
Vad tycker ni?

Partiet hittar ni här

 

Nu till helgen ska vi riva upp hela trädgården och göra det fint! Vi behöver göra något med våra buskar runt trädgården också då den ena är helt död. Vi funderar på en stödmur runt hela huset i samma puts som huset? Vad tror ni om det?

Ha en bra kväll!
Kram

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.