Budgettips,  Inredning,  Mitt hem,  Steg för steg

Såhär skapar du MITT vardagsrum!

Hej fina!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Våran helg har vart helt perfekt tillsammans med våra vänner och massa fix inför en stor fotografering på onsdag till en stor tidning! Tidningen går ut i 70.000 exemplar så det känns helt fantastisk! JAG ÄR SJUKT NERVÖS!! Men det hör väl till antar jag?

Eftersom mitt senaste inlägg här på bloggen gick långt över förväntan så tänkte jag också visa er (såklart efter era önskemål) hur jag stylar mitt vardagsrum med hjälp av enkla medel och knep!

Här nedan får ni mina bästa tips och länkar till att kunna skapa det där lilla extra!
Börja med att välja ut en färg på väggen! Min färg på väggen är NCS2000-N och är alltså en neutral färg! Tänk på att alla färger är olika i olika hem och olika ljus så PROVMÅLA ALLTID!!

Välj sedan ut en soffa som passar in i din egen stil. Jag valde denna soffan då den skapar ett otroligt bra kontrast här hemma och dessutom älskar jag designen samt komforten. Försök att få lite kontrast i hemmet så att det inte blir kaka på kaka!!

Med kontrast så menar jag inte att det behöver att vara jätte utmärkande utan mer att det skiljer sig någon färgkod mellan de olika detaljerna så som vägg,soffa och matta! Dock ett undantag när du ska styla med sidebord/byrå/hyllor då är det super snyggt med samma färgkod!

Min soffa heter Astha och ni hittar den här!

Här finns en liknande fast billigare!

Skapa gärna en tavelvägg eller någon form av spegel bakom soffan beroende på vad som passar in! Vår takhöjd här inne är 3,5m så här såg det alldeles för kalt ut med bara en spegel trots att spegeln är 110cm. Jag valde därför att även sätta upp 2 st tavlor bredvid varandra i storleken 50*70 som också är otroligt lätta att byta utseende på med en ny bild!

Min spegel är 110 cm och finns här
Ni hittar en billigare variant här

Tavlor och posters hittar ni härPlacera ut en STOR matta som täcker hela soffan! Se till att den INTE blir för liten då det är en otroligt viktig detalj enligt mig.

Mina mattor som jag använder är alltid minst 200*300.

Detta är min nya viskos matta från Classic Collection och denna är i 250*350 och ni hittar den här!

Ni hittar ett billigare alternativ härVälj ut ett bord som du själv tycker passar in i ditt hem och din stil!

Som ni vet vid detta laget så har jag massa olika bord som jag flyttar runt i mina 4 olika rum som jag har soffor i. Haha galet jag vet!!

Men just detta nya bord från ELLOS älskar jag! Det är verkligen en favorit här hemma och ni hittar det här.

Ett tips är att välja ett stort maffigt bord eller kombinera sig av 2 olika mindre varianter.

Ni hittar massa bord här till bra pris som är perfekt att kombinera med!

Placera ut lite olika kuddar i dem färgerna du själv tycker passar och som du gillar!

Jag personligen har många favoriter just nu och har valt att ha olika färger i olika rum. Mitt tips är att ha 2-3 kuddar per sida i soffan samt att trycka till den på mitten så det blir som ett litet v i kudden. Kanske bara en skada jag har? Men jag tycker att det blir super snyggt när det inte ser sådär redigt ut!

Alla mina kuddar är nyheter från Jotex.se och finns här.

Jag placerar ALLTID ut en filt sådär slarvigt som ni ser på bilden. Har svårt för när dem ligger helt perfekt och tycker detta ser mycket snyggare och bättre ut!

Ni hittar min filt här och den finns i massa olika färger!Sist placerar jag alltid ut lite snygg dekoration på bordet. Jag placerar oftast ut olika beroende på vad jag har för bord att jobba med. Jag försöker alltid att få med någon form av blomma/växt på bordet då det skapar en trevlig och härlig känsla och framförallt ett bra intryck.

Ett tips är att försöka få med någon form av ljus också för att få till en mysig känsla.

Personligen älskar jag alla dessa snygga design böcker och använder dem lite här och där i mitt hem.

Min vas hittar ni här
Mitt dekorations vass hittar ni på RUSTA för 29kr/st.
Böcker finns här
Min tekanna hittar ni här

 

Men som jag skrev i det andra inlägget så finns det massa fina böcker på second hand som ni kan använda er av då dessa design böcker är ganska dyra. Ta bort plasten på böckerna så ser ni hur designen ser ut! Många är super snygga och du kan göra super KAP!

Till alla er som undrar över mitt bord hur det sitter fast så ser ni ställningen här! Älskar verkligen designen på detta bord!Jag använder mig också mycket av puffar då jag tycker att dem är en oerhört snygg detalj. Dem är också super praktiska om man vill ha stöd till fötter/ben eller bara använda att sitta på när man har mycket folk!

Denna puffen är en nyhet och den hittar ni här

Ni hittar billigare alternativ härJag har placerat ut en drinkvagn bredvid soffan istället för ett sidebord! Jag älskar denna drinkvagnen och den skapar en super lyxig och elegant känsla och ni hittar min drinkvagn här

Ni hittar ni en liknande i KROM under 1000kr här .

Ni hittar en liknande i MÄSSING under 1000kr här .

Min lampa är en SARFATTI från FLOS och ni hittar den här.

Liknande och billigare alternativ hittar ni här.Såhär blir slut resultatet!

Vad tycker ni?

Hoppas att ni fick lite tips och råd!

Nu ska jag hoppa i badet och bara vara för en stund! Känner att jag verkligen behöver det efter dagens intensiva jobb!

Trevlig kväll!
Kram

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *