onsdag, mars 22, 2023
HomeResor & NöjeMuseum i Stockholm | Som är gratis!

Museum i Stockholm | Som är gratis!

Regn en lördag?  Det finns väl inget annat att göra än att gå på museum. Här kommer en lista på Stockholms bästa museer som dessutom är gratis.

Armémuseet – Riddargatan 13
Stockholms i särklass bäst planerade museum. Börja på toppvåningen för forntida krigshistoria och jobba dig till bottenplan för moderna krig. Intressant och spännande som lockar för både knattar och rangliga gubbar. Ett stenkast ifrån Stureplan.

Moderna museet – Exercisplan 2
Konstmuseet med stort K på Skeppsholmen. Moderna museet täcker modern och samtida konst ifrån cirka hundra år tillbaka. Här kan du se Picasso, Miró och Warhol.

Medelhavsmuseet – Fredsgatan 2
Detta arkeologiska museum bjuder på en vandring i egyptisk historia. Här kan du se några riktigt obehagliga mumier och andra gamla reliker.

Bonniers konsthall – Torsgatan 19
Riktigt bra för dig som tycker om konst men även för dig som tycker att konst är skittråkigt. Bonniers konsthall tar nämligen inte så lång tid att vandra runt och efteråt kan ni ta er en riktigt kulturell fika.

Naturhistoriska museet – Frescativägen 40
En av mina personliga favoriter. Naturhistoriska är enormt stort och här du kan se alltifrån uppstoppade fåglar till val-skelett och dinosaurier. Om du tröttnar på att gå runt kan du ju även kolla en film på Cosmonova.

Etnografiska museet – Djurgårdsbrunnsvägen 34
Bege dig ut på den kungliga djurgården för att kika på föremål som handelsresande, vetenskapsmän och andra kringresande har samlat på sig de senaste hundra åren. Rätt mycket schyssta prylar!

Sjöhistoriska museet – Djurgårdsbrunnsvägen 34
Perfekt för dig som gillar pirater. De har dessutom en restaurang med utsikt av världsklass.

Kungliga myntkabinettet – Slottsbacken 6
Cash is king! Myntkabinettet är ett museum i Stockholm som berättar historian om hur vi gick ifrån 20 kilosmynt till Swish.

Östasitsiska museet – Skeppsholmen 41
Asiens historia består av mer än samurajer och japanska Youtubers.  Upplev 6000 år av kinesisk historia på skeppsholmen (obs de har inte friterade vårrullar här, kände mig en aningen blåst av detta).

Hallwylska palatset – hamngatan 4
Hallwylska ligger ett stenkast ifrån Norrmalmstorg. Om du tröttnat på flottiga kotlett frisyrer på Stureplan kan du gå hit istället för att se hur det tidiga 1900-tals stekarna Von Hallwyls bodde. Rätt schysst faktiskt. Mycket guld och Ming vasar.

Medeltidsmuseet – Norrbro
Har du inte alltid undrat hur vi hade det på medeltiden? Rätt kasst kan jag bekräfta efter att besökt det här museet. Inget internet och inget Inspoguide. Du kan ju även göra som Ove och gå hit för lite singel-mingel.

Se även Stockholms bästa brunch.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular