Vardag

EN OVANLIG JUL…


Godmorgon! För några av er kanske, vissa av er kanske vaknar nu och fick en lång jul-sovmorgon och andra kanske äter massa julmat från igår. Mysigt vilket som!

Jag och Marcelo har precis ätit en sen julfrukost och såg en julfilm som finns på Netflix, den var faktiskt bra. Jag brukar inte tycka om “barnsliga” julfilmer, om ni förstår vad jag menar. Jag älskar tillexempel “The Family Stone” eller “Välkommen till Familjen” som den heter på svenska, som är en julfilm med tillexempel Sarah Jessica Parker. Jag ser den VARJE år med min familj, en liten jultradition! En stor rekommendation.

I alla fall, den vi såg nu heter “Fred Claus”. Så om ni vill se en mysig julfilm så se den också!

Vi kollade på den och drack te, åt julgröt som jag kokade med min favorit havredryck som är smaksatt med gurkmeja, kanel och kardemumma. Så galet god!

Men till julafton igår… Ja ni, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Jag vill skriva allt till er och prata ut om exakt allt, men ibland kan man inte, och just nu känner jag inte för att prata om detta helt och hållet. Men jag kan säga att julafton inte riktigt blev som vi tänkte.

Jag hade bakat och vi hade ordnat klapparna och vi hade klätt upp oss och gjort oss fina, och tänkte fira en jättemysig jul…

Men ibland behöver man backa tillbaka ifrån negativa människor som drar din energi ifrån dig. Ni vet sådana personer som endast kan prata illa om andra, dem kan inte fokusera på något annat i sitt liv, än att tala illa och sänka andra personer runt omkring dem.

Sådana personer, håller jag mig långt borta ifrån. För vet ni vad. Tid för mig är allt! Jag vill inte lägga tid på personer som inte förtjänar min tid. Och så bör ni också tänka. Man kommer så långt med det, och viktigaste, man är så mycket bättre än dem personerna som bara pratar strunt.

Min mamma har lärt mig att om man är negativ, pratar illa om folk och aldrig kan ge en komplimang etc. då mår man inte bra med sig själv. Den personen behöver antagligen göra så för att på något sätt “höja sig själv”.

Jag har alltid varit tjejen som är snäll mot min pojkväns ex. Jag ser alltid positivt på min pojkväns förflutna, för han hade ju inte varit den han är idag om han inte hade varit med om allt innan mig? Jag är också alltid den kompisen som hyllar mina vänner till skyarna, hur dem ser ut, klär sig, deras karriär, deras privatliv, allt med mina vänner. Jag är också den som höjer min familj så galet högt upp, för dem är helt enkelt amazing och om man har en fin familj så ska man visa sin uppskattning till dem. Livet är alldeles för kort. Likadant med att jag ger väldigt många tjejer komplimanger, tjejer jag känner och tjejer jag inte känner. Ser man tillexempel på vilka jag följer på min Instagram så är det förmodligen 99% tjejer. Jag avgudar tjejer!

Så, i ren respekt gentemot Marcelo så kommer jag inte blotta allt som hände igår. Men tyvärr så finns det en person som är just sån som är elak. Så det blev alldeles för mycket för oss igår. Jag valde att åka hem till vår lägenhet, där jag mår bra och inte är i en väldigt jobbig miljö.

Jag bad såklart Marcelo att stanna, han ville med mig hem direkt också, då han tyckte det var lika jobbigt, men jag ville att han skulle få en fin jul med sin familj trots allt såklart, för familj för mig är så viktigt och jag skulle aldrig önska någon något annat än just ett fint familjeband.

När jag kom fram till oss så hade det hunnit bli väldigt mörkt ute, jag hade inte ätit något, och jag hade totalt förstört smink i ansiktet då jag hade gråtit, men ICA var öppet som tur var, jag sprang in snabbt och handlade ett litet “julbord” hem till oss. Jag visste att Marcelo skulle komma hem snart, då han skrev det när jag satt på t-banan, så då tänkte jag att julafton är såklart inte över, och vi kan fira det hemma hos oss också.

Jag ordnade ihop ett litet julbord och en massa snacky. Jag hade på min favoritfilm i bakgrunden som jag nämnde längre upp, “The Family Stone” och ordnade maten och hade FaceTime med min familj som firade jul i Göteborg. Då kan jag verkligen säga att det gjorde ont. Detta är ju första året jag inte firar med dem, och det blev såhär. Att se hela familjen, så glada som pussade mot skärmen och önskade att jag och Marcelo var där hos dem. Gud vad jag älskar och saknar dem!

Det jag älskar med min familj är att dem är så godhjärtade. Min mamma har varit med om så mycket i sitt och våra liv, men aldrig har hon klagat. Aldrig. Att vara ensamstående med fyra barn har inte varit lätt, men där har mamma stått, och nästan önskat ett till barn för hon har aldrig klagat utan bara älskat varje stund. Jag vet att min mamma är här, för att vara just en mamma. Och tänka sig att jag fick vara hennes dotter. Får tårar jag bara skriver detta. Hon har lärt mig allt i livet. Jag tänker tillbaka på när jag varit ledsen över en kille och mamma stöttat mig eller gett mig råd, där satt hon, som blivit så sviken av min pappa, lämnad och övergiven höggravid. Tagit spårvagnen i Göteborg -94 när jag skulle födas, och lämnade mina systrar som var barn då hos min mormor som bodde på helt andra sidan, och sen tog en ny spårvagn till sjukhuset helt ensam, och födde mig. Ja, detta är bara en av alla saker hon upplevt. Och ändå aldrig, oavsett, klagat! Wow mamma. Och jag vet att du läser min blogg, du stöttar mig i allt, så mamma, god jul och jag älskar dig oändligt.

Så när jag stod och hade FaceTime med min familj och trodde inte det kunde bli värre så blev det ju såklart bara bättre! Vad har jag att klaga över? Ett varmt tryggt hem, varma kläder, mat, en familj, min pojkvän, jag har allt man kan önska sig. Inställning är helt enkelt allt!

Marcelo kom hem precis när jag la på telefonen med familjen och vi hade en jättemysig jul! Vår första och vår egna julafton.

Vi sa att vi inte skulle köpa julklappar till varandra men det hade vi både gjort ändå. Vi hade köpt varsin klapp. Jag fick en favorit parfym som jag haft som favorit i två år tillbaka, men aldrig köpt den, utan hållt mig till mina två jag alltid har. Jag jobbade nämligen på BYREDO i Göteborg som fanns på Åhléns och älskade deras doft “Mojave Ghost” och den fick jag av Marcelo! Så himla fin doft! In och dofta på den, dem ska ha den på NK, Åhléns City och Kicks.

Marcelo fick en fotmassage maskin, den hann inte hem med posten till julafton tyvärr men det är precis den han velat ha länge så han blev jätteglad!

Sen åt vi massa gott, och såg på typ tre julfilmer i rad, jag somnade på hans bröst i soffan i vanlig ordning och vi vaknade upp vid 04 på natten och gick direkt och la oss i sängen.

Så, det blev trots allt en jättefin julafton!

Hur var eran jul? Berätta gärna!

xoxo babes

19 kommentarer

 • anonym

  God jul på er! Har faktiskt tänkt på er i dag, när ni inte har visat något på instastore, men ni kanke hade tagit lite jul ledigt, och så kom precis ett inlägg på bloggen, tänkte så roligt, jag blev ledsen när inte julen blev som ni tänkt er men du är en sådan fantastisk människa och ordnar upp allt till det bästa, dom som är elaka mår så dåligt själv, du har en underbar och snäll pojkvän som gör allt för dig och älskar dig så mycket, hoppas att fortsättningen blir bra, tror att allt kommer ordna sig till det bästa! HA EN FORTSATT TREVLIG JUL!

 • Therese Lindroth

  Fina,godhjärtade Nina!

  Gar varit med om det du beskrev om,det är personen i fråga som mår dåligt(flrmodl avundsjuk).
  Du är något så ovanligt som otrligt vackert ochh godhjärtad!!!
  Det är ovanligt i dag.

  Lkaså hatar du inte på tjejer bara för att dom ser bra ut,oxå ovanligt idag(flesta tjejer känner iaf lite agg om någon är råsnygg).

  Nina,ändra dig aldrig!Och låt dom som ät anundsjuka fortsätta med det ,och ett tips .Låt dom aldrig se /skriva att du reagerar.
  Det är nämligen det dom vill.

  Kärlek frånnen tjen som vet hur det jmkan vara!
  God Jul till dig och Marcelo!
  Kram Therese

 • anonym

  Hoppas att allt är bättre idag, hoppas Marcelo mår bra, har saknat han på Instastory han kanske har tagit lite
  ledigt, ha en fortsatt bra helg!

  • ninaglimsell

   Ja, det är det absolut! Tack som frågar! Ja, men han är nog tillbaka snart, vi har varit lite jullediga ifrån allt känns det som. Haha! Kramar! ❤️

 • anonym

  Gud vad fint skrivet. Önskar fler människor vore som du. Du är så gullig. så glad att marcelo och du hittat varandra. Fortsätt att vara den fina person du är. Kramar. Ta hand om varandra. Kärleken är viktigast.

 • Frida

  Det blir lite dumt bara då man automatiskt tänker på Annica vilket det inte borde vara. Kanske värt att poängtera i din text?

  • ninaglimsell

   Det är självklart inte om Annica. Vi har inget ont att säga om varandra alls. Vi firar inte jul med Annica så jag vet inte hur du kunde tro det, men nu vet du att det absolut inte är om henne. Kram! ❤️

    • Bea

     Hur får du det till att det skulle vara ett ex till Marcelo? Tycker att det helt klart låter som att det är någon från Marcelos familj som betett sig illa!

 • Lina

  Fint skrivet. Du verkar vara en väldigt vänlig person. Och det är klokt att inte ödsla tid på människor som tar ens energi.

  Nu kommer ett tips, som INTE är elakt menat. Om du är osäker på om du ska skriva de eller dem, så välj dom, det är verkligen OK och aldrig fel.

  Sen finns det en väldigt enkel regel. Om du skulle ha kunnat sätta in ordet oss istället för de eller dem i meningen, så är det dem du ska välja. Båda har tre bokstäver.

  Om du istället hade kunnat byta de eller dem till vi, så skriv de. Också två bokstäver på båda.

  Känns det som det funkar lika bra med vi eller oss, så kan du välja antingen de eller dem.

  Så. Nu kommer folk att halshugga mig, men använd gärna mina tips när du skriver.

  • Frida

   Men hjälp. Du förstod väl texten? Det är fult att rätta folks skrivkunskaper. Du har ju faktiskt ingen aning om en person kanske har problem med skrift och kanske har dåligt självförtroende om det? Du kanske ska tänka på det till nästa gång så ta mitt tips och stå över att knappa på tagentbordet nästa gång?

   • ninaglimsell

    Ja, precis. Håller med dig helt. Det är väldigt elakt att fortsätta haka på någon som skriver fel, du har ingen aning om jag har svåra problem med stavning. Återigen, detta är din tredje eller fjärde kommentar du gör om detta nu, och jag har svarat dig varje gång. Låt mig stava fel i sådana fall. Är det jobbigt att läsa, så läs en annan blogg. Tack! <3

 • Nicole

  Hej! Att läsa din blogg gör mig väldigt glad ? tänkte bara fråga dig vad de andra två parfymerna som du använder heter? ? ha en bra dag! ? mvh Nicole

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *