onsdag, juni 7, 2023
HomeHälsa3 vanliga orsaker till trötthet

3 vanliga orsaker till trötthet

3 vanliga orsaker till trötthet

Känner du dig trött och seg utan att förstå varför?
Sömnbrist är inte den enda orsaken till trötthet, här kommer 3 punkter som du borde läsa.

Brist på magnesium:
Brist på magnesium bidrar till sömnproblem och trötthet. Magnesium hjälper oss att slappna av och få en bättre sömn, inte nog med det så motverkar magnesium trötthet och utmattning. Det finns en mängd olika livsmedel som innehåller magnesium, till exempel: pumpafrön, kakao, linfrön, baljväxter och sesamfrön. Det finns också som tabletter på apoteket.

Brist på vitamin-B12:
Brist på vitamin-B12 kan orsaka extrem trötthet, hjärtklappning, minnesstörningar, depression, utmattning och yrsel. B12 behövs för att bilda nya röda blodkroppar, det finns främst i animaliska produkter vilket gör att veganer behöver få i sig det genom tillskott av tabletter annars finns det i exempelvis ost, ägg, fisk och kött.

Järnbrist – Gör att du lätt blir trött och känner dig energilös. Utöver det känner du dig blek, har svårt att fokusera, får ökat håravfall, spruckna naglar och känner dig sjuk ofta. Järn behövs i kroppen för att kunna bilda hemoglobin i de röda blodkropparna som transporterar syre från lungorna ut i kroppen. Tillskott av järn finns i bland annat blutsaft eller mat som spenat, brysselkål, broccoli, solrosfrön och mandel. Finns också som tabletter på apoteket.

se även etikett på jobbet

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular