fredag, juni 2, 2023
HomeResor & Nöje7 Övergivna platser i Stockholm

7 Övergivna platser i Stockholm

Övergivna platser Stockholm

Är du ute efter den ultimata skräckupplevelsen? Då har du kommit rätt! Inspoguide har listat 7 stycken riktigt övergivna platser i Stockholm som garanterat kommer att ge dig hee bee gee bees! Vill dock lägga till brasklappen om att alla dessa platser inte är lagliga att besöka. Inspoguide förbehåller sig inget ansvar för vad du tänker göra, vi vill bara upplysa om att dessa platser finns.

Är du däremot ute efter ett smultronställe i Stockholm? Vill du prova Stockholms bästa semlor? Eller kanske Stockholms bästa uteserveringar, om vädret tillåter! Då har du också kommit rätt

  1. Övergivna platser Stockholm – Spökstaden i Täby Kyrkby

Har du hört talas om spökstaden i Täby Kyrkby? Nej jag tänkte väl det! Det är en av de övergivna platser i Stockholm som det inte talas högt om. Området Täby är en av Stockholms finare villaförorter men i ett skogsparti vid området Täby Kyrkby ligger ett helt parti med övergivna spökhus. Vad har hänt här egentligen? Varför har någon bara övergett dessa hus som till ytan tyder på att välmående människor en gång i tiden har bott här? Ingen verkar ha svaret på denna fråga men Inspoguide har en teori: Demoner. När redaktionen besökte den övergivna spökstaden i Täby Kyrkby fick vi många indikationer på att detta område är hemsökt. Till exempel återfanns den något ruttna doft som tyder på demonaktivitet. Jag fick dessutom en väldigt olustig känsla av något ockult. Om du inte tror mig så gör då ett besök och avgör själv. Akta dig bara, kanyler, krossat glas och glasfiber finns överallt.

  1. Övergivna platser Stockholm – Snösätra Graffitipark

Snötsätra är ett industriområde i Rågsved där graffitikonstnärer har fått måla fritt. Hit kan du bege dig för fantastiska graffitimålningar. Precis hela området är ”nedklottrat” och tämligen övergivet, här kan du alltså spendera några timmar med att insupa kultur. Men varför är industriområdet övergivet? Ingen vet men något riktigt hemskt måste ha hänt här.

  1. Övergivna platser Stockholm – Oljecisternerna i Nacka/Telegrafberget

Vid Telegrafberget i Nacka, närheten av Orminge låg ett gäng gamla övergivna oljecisternerna. Detta var en riktigt bra fotoplats och oljecisternerna var i slutet helt täckta i rost. Är det läskigt då? Ja, enligt ytterst tveksamma uppgifter ska ett gäng tonåringar ha klättrat på dessa i början av nittiotalet och en av dem sägs ha försvunnit. Ibland kan man höra förtvivlade skrik på nätterna. Oljecisternerna revs dessvärre 2016 men spöket, det lever kvar.

  1. Övergivna platser Stockholm – Slussen

Är Slussen en övergiven plats? Detta är en definitionsfråga. För tillfället görs omfattande renoveringar av Slussen men för den som vet vart man ska leta finns miltals av övergivna kulvertar. Enligt spökentusiasten Jack Werner ska det finnas en hel del ockult att hämta i gångarna under slussen.

  1. Övergivna platser Stockholm – Löwenströmska/Upplands Väsbys Pendeltågsstation

På Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby finns många övergivna lokaler. Här är det mörkt, otäckt och finns gott om onda andar. Alla vet ju att sjukhus är en miljö där spöken stormtrivs. Detta av den enkla anledningen att folk har dött i plågor här och om det är något som spöken tycker om är det död och plågor. Källa; En snubbe som stod framför mig i ICA kön.

  1. Övergivna platser Stockholm – Diverse skärgårdsöar

Är du ute och far i Stockholms skärgård så finns det mängder av övergivna militäranläggningar att besöka. Ett exempel är ön Mällsten som även är ett skyddsobjekt. Att gå iland här kan bli en dyr historia med dryga böter som följd. Men gissa om det spökar på många av dessa öar? Svaret är förmodligen, ja!

  1. Övergivna platser Stockholm – Övergivet fartyg i Täby

I Täby ligger ett övergivet skepp, eller det låg i alla fall där för några år sedan då jag besökte det. Skeppet gick på grund där för många år sedan och ingen verkar orka göra något åt det. Läste en artikel för ett tag sedan att det utgör en miljöfara och är fullt av asbest. Men en sak är i alla fall helt säkert, det spökar där! Källa: Magkänslan.

Poké Bowl Stockholm | Här är stans bästa Poké Bowls

Coola Barer i Stockholm | 8 Riktigt unika drinkställen i Stockholm

Frukost i Stockholm | Inspoguides stora Frukostguide

Övergivna platser i Stockholm

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular