söndag, september 24, 2023
HomeTips & TricksPeer-to-Peer lån? Ett modernt sätt att låna pengar!

Peer-to-Peer lån? Ett modernt sätt att låna pengar!

Det här inlägget är sponsrat av Lendify.

Går du i låntankar och har stött på termen Peer-to-Peer lån? I det här inlägget förklarar vi vad det är för något samt varför det kan tänkas vara en bra ide.

Vad är ett Peer-to-Peer lån?

Peer-to-peer lån skulle till svenska kunna översättas ungefär som person-till-person lån. Detta innebär att man går ifrån det traditionella sättet att låna pengar från banker och istället lånar man direkt ifrån sina medmänniskor. Men istället för att du lånar ifrån pappa, mamma eller den där skumma snubben som brukar hänga nere vid TC kan du använda dig av en digital marknadsplats som sammanbinder folk med lite cash över och de som behöver köpa lägenhet.

Vad är då fördelen med att använda sig av den här typen av lånetjänster?

Man skulle kunna säga att de här digitala marknadsplatserna som erbjuder peer-to-peer lån är lite som 2018-års Robin Hood i skepnad av en app. Banker är en gammal institution som upprättades innan vi hade all den här schyssta tekniken som vi har idag och idag är det fullständigt onödigt att de ska ta en massa avgifter på saker som kan automatiseras.

The dirty loan-game:

Du sparar pengar på banken och får typ noll % avkastning. Bankerna lånar ut dina surt förvärvade penningar till nån stekare som ska köpa en femma på Östermalm och du bor kvar i din hyreslägenhet. Banken tjänar miljoner på räntan, snubben på Östermalm tjänar miljoner på värdeökningen av hans bostad över tid och du tjänar 25 spänn på räntan och kan köpa dig en trisslott och hoppas på att bli rik. Istället för att ta del av det här smutsiga spelet kan du ju bara kapa mellanhänderna och använda dig av de här nya digitala marknadsplatserna där du faktiskt kan tjäna pengar på ditt sparande.

Bankerna är ju tjyvar!

Tekniken håller ju på att revolutionera alla delar av samhället och inte minst lånemarknaden. Istället för att ge dig in i det här smutsiga spelet med bankdirektörer, monopolgubbar och miljardbonusar kan man ju leva i år 2018 och låna på ett sätt som både främjar dig som vill låna ut och dig som vill låna lite stålar. Det skapar både mer transparens så att vi slipper bostadslånsbubblor samt sätter lite press på storbankerna.

Sugen på att suckerpuncha bankdirektörerna i solarplexus? Då kanske du ska låna pengar med Lendify istället!

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular