söndag, september 24, 2023
HomeHälsaSå fungerar det att träffa en psykolog online med Mindler

Så fungerar det att träffa en psykolog online med Mindler

Vill du träffa en psykolog online?

Funderar du på att träffa en psykolog onlne? Med Mindler kan du träffa en psykolog direkt i mobilen genom deras viedoapp. Visste du att ett psykologsamtal endast kostar 100 kronor med Mindler? Eller att du oftast får träffa en psykolog samma dag som du söker? Läs vidare så ska vi berätta hur det fungerar.

Att träffa en psykolog på mottagning eller på nätet?

Att träffa en psykolog är för många något som kan kännas som ett stort steg. Först och främst vet många inte vart de ska vända sig. Ska man vända sig till vårdcentralen eller leta efter en privat mottagning? Landstinget erbjuder subventionerad psykologhjälp men sanningen är att det kan bli en utdragen historia. Många som söker via landstinget får vänta i månader och dessutom blir man ofta slussad mellan många olika instanser innan man hamnar rätt. Att söka privat går oftast fortare men är däremot ett dyrare alternativ.

Att träffa en psykolog online via Mindler är landstingssubventionerat och kostar därför endast 100 kronor. Högkostnadsskyddet gäller dessutom för tjänsten vilket innebär att du som mest betalar 1100 kronor inom en tolvmånadersperiod. Det fina med den här typen av digitala vårdtjänster är dessutom att det ökar tillgängligheten enormt, med Mindler får du oftast träffa en psykolog samma dag som du söker.

När du väl har hittat en psykologmottagning kan steget att gå dit kännas enormt

Att söka hjälp hos en psykolog är fortfarande något som för många är oerhört stigmatiserat. Därför kan det kännas som ett enormt steg att faktiskt besöka en mottagning. Tänk om någon ser mig där? Ska jag behöva sitta i ett väntrum? Och om jag inte tycker om psykologen vad gör jag då? Detta är frågor som ofta surrar i huvudet hos de som första gången besöker en mottagning. Av den anledningen kan det kännas som ett oerhört mycket mindre kliv att träffa någon över nätet.

Att träffa en psykolog via Mindler

Mindler är marknadens första renodlade tjänst för direktsamtal med psykolog i mobilen. Idag är över 100 psykologer anslutna till tjänsten vilket gör Mindler till en av Sveriges största arbetsgivare för psykologer. Att söka hjälp via tjänsten fungerar så här:

  1. Du laddar hem appen
  2. Bokar ett besök bland lediga tider
  3. Genomför besöket

Det är alltså superenkelt!

Att träffa en psykolog online är något som verkligen har slagit igenom året 2018!

Och det känns egentligen konstigt att det har tagit så här lång tid. Till skillnad från de e-hälsotjänster där man kan träffa läkare i app finns det inte lika många baksidor vad det gäller vårdkvalitet inom detta område. Söker du vård hos en läkare finns det ju faktiskt en poäng med att fysiskt kunna lyssna på lungor och hjärta. Vad det kommer till psykiskhjälp är det fysiska mötet snarare en fråga om preferenser och det finns ingen direkt vårdförsämring av det digitala mötesrummet. Istället erbjuder den här typen av tjänster en uppsjö av fördelar som att öka tillgängligheten, förkorta vårdköer och att få fler att faktiskt ta steget till att söka hjälp!

Psykisk ohälsa är Sveriges absolut största folkhälsoproblem och allting som bidrar till att lösa det borde omfamnas med kärlek!

Om du mår dåligt vänta inte! Ladda hem appen och boka idag.

Psykologisk hjälp på nätet
läs även

Funderar du på att starta företag? Läs 7 tips till dig som ska driva eget. Eller vill du ha tips på hur du ska klara körkortet? Eller letar du efter spartips?

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular