fredag, juni 2, 2023
HomeOkategoriseradeRes till Europa i sommar

Res till Europa i sommar

Inlägget är i samarbete med MB Peco Medija

Res till Europa i sommar

Det kanske inte blir en varm och solig sommar. Men sommaren måste ju inte bara handla om sol och bad. Du kan resa någon timme eller två och vara i en spännande stad. Välj en av Europas billigaste huvudstäder och se fram emot shopping och kulturupplevelser som håller sig till din budget.

Det finns flera sätt att resa i Europa på. Om du har barn så kanske det känns enklast att boka ett flyg. Men barn kan också se glädjen i en tågresa. I varje fall då det finns tid och tålamod för aktiviteter som passar de små. Här är några olika sätt att ta sig till Europa på…

Res med bil

Det är kul att bila. Med bilen så kan ni sticka ett helt gäng och uppleva platser och event på vägen genom Sverige, Danmark och Tyskland. Kanske blir slutdestinationen Berlin. Tysklands huvudstad är speciell och faktiskt inte särskilt dyr.

En vanlig bil har plats för dig och fyra kompisar, eller för dig och den som du har familj med. Men kanske blir det extra kul att hyra en minibuss. Det här går bra med vanligt körkort och så kan ni genast få plats med fler i bilen.

Två familjer som åker tillsammans till en stad i Europa är ett lyckat recept. Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir stämmer väldigt väl då det ska bilas. Det är fler som kan köra och fler som kan hålla liv i resesällskapet då utsikten inte är så intressant.

Buss och tåg

Om ingen vill köra så är det enkelt att åka buss eller tåg till Europa. Sverige kan erbjuda flera startpunkter för resor med buss söderut. Bussresor är bekväma för vuxna som ser tjusningen med att sitta länge och bara se ut genom fönster.

Tåg kan vara bekvämare både för vuxna och barn. En resa till Europa med tåg kan innebära byten. Men under själva resan så går det bra att sova och äta på tåget som har plats för sov-kojer och bord som man kan sitta omkring för att äta eller spela kort.

Cykla till en stad i Europa

Det finns ju folk som cyklar jorden runt. Att cykla till en stad i Europa är alls inte särskilt besvärligt. Särskilt inte under varmare sommarmånader. Kan man cykla jorden runt på 1000 dagar så går det att ta sig till en stad i norra Europa på kort tid och utan skavsår.

Cykelsemestrar är populära och innebär en hel del frihet. De passar också mycket bra för par och vänner som vill göra något annorlunda. Sedan så är det förstås så att en semester på cykel innebär en hel del besparingar. Detta samtidigt som all god mat och dryck som upplevs på vägen snabbt förbränns då ni trampar vidare!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular