tisdag, oktober 3, 2023
HomeResor & NöjeTips till dig som ska resa till Australien

Tips till dig som ska resa till Australien

Australien – Viktigt att tänka på innan resan

Har du planer på att boka en långresa till Australien eller har du redan bokat? Gud vad härligt! Det finns några saker som du måste fixa innan du kan åka iväg, här kommer en lista med det viktigaste inför en resa till Australien.

Ansök om Visum i god tid
Det absolut viktigaste är att ansöka om visum i god tid. Att få ett visum kan ta allt ifrån några dagar upp till flera veckor beroende på vilken tid på året som du söker. Därför är det viktigt att söka visum i tid så du slipper stressen några dagar innan resan.

Försäkring
Teckna en bra reseförsäkring ifall skulle hända när du är iväg. Ring till ditt hemförsäkringsbolag och lägg till en reseförsäkring. De första veckorna brukar ingå i hemförsäkringen sen kan kosta några tusenlappar men det är värt pengarna. Sverige har ett samarbete med australiensiska ”Medicare” så du kan få pengarna tillbaka om du behöver gå till läkaren. Googla vilka ställen du kan gå till och spara alltid kvittot. Gå till Medicare och registrera ett kort om du ska stanna en längre period i landet.

Extra bankomatkort
Det är alltid bra att ha två bankomatkort, särskilt om du ska stanna en kortare period och det ena blir uppätet i en bankomat. Med Icas bankomatkort kan du ta ut pengar gratis. Stannar du en längre period så är det smidigare att gå till närmaste australiensisk bank och fixa ett bankomatkort.

Utskrift av passet
Som sagt ska man vara beredd på att allt kan hända, och ifall ditt pass skulle försvinna är det alltid bra att ha med sig en papperskopia.

Packa lätt
Om du ska backpacka i landet så kommer du ångra dig om du tar med dig för mycket grejer. Dessutom kommer du vilja shoppa på vägen!

Tillräckligt med pengar
Australien är ett ganska dyrt land, i klass med Sverige. En del boenden är billiga och andra dyrare. Du behöver minst 10 000 kr i månaden för att kunna bo, äta och leva, om du inte jobbar det vill säga. Ta med en utskrift på dina kontoutdrag, det kan behöva visas på flygplatsen i Australien beroende på hur länge du ska stanna.

Lås upp telefonen
Kolla så att din telefon inte är bunden till en operatör för det är krångligt att försöka låsa upp telefonen när du har lämnat Sverige.

Sök boende och utflykter i förväg
Kolla hur landet ser ut innan du åker. Australien är lika stort som Europa med många fantastiska sevärdheter. Ska du resa runt kan det vara bra att kolla var du vill börja, vad vill du göra och se. Du kan boka några dagar på ett hostel hemifrån så slipper du landa och vara nervös över att inte har någonstans att bo.

Lycka till!

Se även Sju ställen du inte får missa i Sydafrika.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular