fredag, juni 2, 2023
HomeResor & Nöje7 anledningar att resa till Sydafrika

7 anledningar att resa till Sydafrika

Som backpacking-destination är Sydafrika kanske inte top-of-mind men denna missuppfattning måste ändras! Om du planerar en något längre rundresa så ska du inte som alla andra Svensons åka till Thailand. Nej. Här är sju anledningar till varför du ska besöka Syafrika:

 1. Billigt:
  Den sydafrikanska randen har fallit utav bra attan de senaste åren pga misskötsel av ekonomin. Randen är nere på nästan hälften av vad den var för bara några år sedan. Se graf för valutautveckling.

 1. Lätt att ta sig fram.
  Att ta sig fram i Sydafrika är otroligt smidigt. Om du ska ta dig fram i städerna så kan du lätt ta en Uber som är oerhört mycket billigare än vanlig taxi. Om du vill ha mer av ett äventyr tar du de lokala citybussarna. Att resa landet runt är superenkelt. Ett bra alternativ till flyg är Baz Bus som kör kors och tvärs genom hela landet. Ett tredje alternativ är att hyra bil
 1. Inte så farligt som du tror.
  Sydafrika har haft något av ett rykte at vara ett farligt resmål men landet är oerhört turist anpassat och det är lätt att resa runt utan att behöva känna sig orolig.

 1. Vacker natur.
  Vad det gäller natur har Sydafrika precis allt att erbjuda. Berg, hav, öken, savann, vågor, sol, strand, lejon, elefanter, noshörning, pingviner, zebra, giraff, leopard, hajar, delfiner till och med snö.

 1. Samma tidzon som Sverige.
  Det är väldigt skönt att man slipper förlora dyrbar restid genom jetlag. Sydafrika ligger bara en timme ifrån svensktid. Det är även omvända årstider, dvs när vi har vinter har de sommar.
 1. Fantastisk mat och vin
  Att äta ute i Sydafrika är väldigt billigt, jag skulle säga att prisläget liknar Polen. Inhemskt fiske, kött- och vinproduktion gör det både billigt att äta och dricka. Vi får inte heller glömma att Sydafrika är fruktens land. Du kanske tycket att de jätte-avokados man kan köpa på Ica är stora? Vänta tills du kommer till Sydafrika.
 1. Upplevelsernas land
  Det absolut bästa med Sydafrika är enligt mig att det finns så oerhört mycket att göra. Om du har två veckor i Sydafrika kommer du hinna ta dig tvärs genom landet, se så mycket safari du orkar, vandra i berg, sola, bada, surfa, hoppa bungyjump, simma med hajar, besöka vingårdar och mycket mer.

ÅK!

Läs även Sju ställen du måste besöka i Sydafrika. 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular