söndag, september 24, 2023
HomeMat & DryckRestaurang på söder i Stockholm - 13 riktigt bra ställen

Restaurang på söder i Stockholm – 13 riktigt bra ställen

Letar du efter ett ställe för att käka på söder i Stockholm? Här har vi listat de restauranger som är lite billigare, lite dyrare, har vegetarisk mat,  vegansk mat, kötträtter, you name it. Helt enkelt de bästa restaurangerna på söder i Stockholm.

Amida Kolgrill – $
Detta är en av Folkungagatans mest populära ställen och runt hundralappen får du en rejäl portion smakrik och relativt nyttig orientalisk mat. Är du sugen på grillade grönsaker med lamm, kyckling eller biff så är det här ditt ställe. Enda nackdelen är att det inte går att få en bira till maten

Nytorget 6 $$$
En av hipster-söders absolut bästa ställen. Här käkar du riktigt bra runt 200+ kronor. Du kan få kalvtartar, traditionell blodpudding, friterad ostronskivling eller mindre spexiga rätter som en rustik stek. Om du väljer mellan Urban deli som ligger dörr i dörr med samma prisnivå finns det bara ett svar på vart du ska gå. På Nytorget 6 får du dessutom ofta span på en och annan kändis, såg tex Micke P en gång när jag var här. Riktigt bra restaurang Stockholm söder.

Punk Royale  $$$$
Detta är inget ställe som du ramlar in på och frågar om de har ett bord ledigt utan här bokar du långt i förväg. Punk Royale är en av de mest hypade restaurangerna på Söder Stockholm och ett besök här är något utöver det vanliga. I en komplett rökfylld lokal serveras du högkvalitativa råvaror i säregna presentationer. Den prisvärda avsmakningsmenyn kostar 1400 kronor, då ingår dryck och rätter som kalvfärstartar som du får äta med plasthandskar eller blodvåffla.

Barbro $$$
Vem tycker inte om Asien fusion? På Barbro får du japansk mat med en twist och lokalen som har en industrikänsla över sig är helt i samklang med söder hipster vibsen. Högkvalitativ sushi eller högrevs-dumplings? Man blir ju hungrig av att bara tänka på det.

Warung $$
Indonesisk mat i en liten mysig lokal. Här kan du få många vegetariska alternativ som tofu, tempeh eller varför inte chutney på kronärtskocka? Ett grymt prisvärt ställe på Långholmsgatan.

Chica 08  $$
Peruansk mat med nordiska influenser på ringvägen. Kan ju inte bli fel. Prova kalvhjärta, chevice, friterad bläckfisk eller knaprigt ankbröst.

Hermans $$
Grymt vego-och veganställe på Fjällgatan. Fina indiska grytor och grillat. Har även en nice vego-buffé.

Matapoteket $$
Råkost på Bondegatan? En grym vegansk-restaurang där du både kan få kallpressade juicer och rå-bra nyttig mat. Prova cashewost, pizza på solrosbröd, rödbetsburgare eller en sjuhelvetessallad.

Thaibåten  $$
Om du ska käka thai så är det klart att du ska göra det på en båt. Inget mer att säga än: Svingod thai och dessutom har de anlagt en sandstrand på baksidan.

Restaurang Ljunggren $$$
Asieninspirerat på Götgatan. Ljunggrens, även kallat sushiguden.

Reggev Hummus $
Nyttig snabbmat och rätt bra för vegetarianer. Hummus i fokus.

Bun meat Bun $
Klart vi måste ta med ett burgarställe. Bun meat Bun är en modern klassiker. Här kan du få en burgare med potatisbröd.

Se även Stockholms bästa brunch.

Restaurang Stockholm Söder

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular