söndag, september 24, 2023
HomeTips & TricksFilm & MusikRocketman - en musikal som inte kommer att go breaking your heart

Rocketman – en musikal som inte kommer att go breaking your heart

Rocketman – en musikal som inte kommer att go breaking your heart

Vad vet man om Elton John egentligen? Ärligt talat visste jag inte mycket alls innan jag såg filmen Rocketman som speglar världsartisten Elton Johns tämligen komplicerade och dekadenta unga år. Jag såg Rocketman helt utan förväntningar och kan med självsäkerhet säga att jag inte blev något annat än positivt överraskad.

Alla älskar väl Elton på precis samma sätt som att alla har en relation till Queen. Men till skillnad från Bohemian Rhapsody som kom för ett tag sedan och som för övrigt är regisserad av Dexter Fletcher, precis som Rocketman, lyckades den här filmen att göra något mer än en ytlig porträttering av artisterna bakom musiken. Rocketman går in på djupet och lyckas förmedla båda ångest och glädje, men mest ångest.

Elton John spelas av Taron Eagerton som gör ett oerhört övertygande porträtt av Elton John. Förutom att Eagerton ser precis ut som Elton John framför han även all musik i filmen själv och stundtals är man förvirrad över om det verkligen är han som sjunger. Ett gott betyg är att när jag efter filmen ville lyssna på några av Elton Johns klassiker på Spotify så byter jag halvvägs in i Tiny Dancer och sätter på John Eagertons version istället.

Rocketman är en lysande musikal som bjuder på svärta, ångest, homoerotiska scener, vänskap, förnekelse, dekadens och ett helt fantastiskt soundtrack.

Går att se på en biograf nära dig.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular