onsdag, juni 7, 2023
HomeModeHårvårdSå fixar du det bästa löshåret - Hårguide och skötselråd

Så fixar du det bästa löshåret – Hårguide och skötselråd

I samarbete med Pozehair.se

Så fixar du det bästa löshåret

Ibland när jag står i duschen och tvättar håret brukar jag låtsas att jag är med i en L’Oréal reklam. Sanningen är dock att jag aldrig ens skulle få komma på audition. Mitt naturliga hår skulle aldrig klassas som fylligt och detta är anledningen till att jag är en flitig användare av extensions. Trots de genetiska faktorer som har gett mig en kronisk bad-hair-day så får mina extensions att känna mig vacker sju dagar i veckan och detta är anledningen till att jag känner att varenda krona som jag lägger ned på dem är väl spenderade pengar. Med detta sagt, vill jag dela med mig av mina bästa tips på hur du fixar och sköter ditt löshår.

Vilka Produkter ska jag använda?
Det finns olika typer av löshår, välj det som passar dig bäst:

  • Syntetiskt hår
  • Äkta löshår
  • Clip & Go löshår

Vilka olika extensions metoder finns det?
Det finns flera olika metoder och det kommer hela tiden nya. De mest populära är clip & go extensions som man själv kan fästa och ta bort. Keratin Extensions som är en permanent hårförlängningsmetod är också väldigt populär. Det finns också tape on, hår träns och micro ring extensions. Alla metoder passar bra för olika behov och hårkvalitéer.

Hur ska jag fästa löshår?
Pozehairs hemsida kan du läsa steg för steg hur du fäster och arbetar med deras olika löshår.

Kan jag göra det själv?
Det är klart att du kan! Men beroende på vilken metod du väljer kan du behöva fråga en vän om hjälp. Vanliga clips är ju inget problem att sätta in själv men om du vill fästa håret permanent behöver du ta hjälp av en frisör.

Kan jag styla mitt löshår?
Ja du kan styla dina hårförlängningar som ditt vanliga hår, men var försiktig vid användning av värmeverktyg och använd alltid värmeskydd. Ju mer du lockar och plattar löshåret, desto snabbare slits håret. Undvik att använda lock och platt-tång direkt på keratinfästen, då kan de smälta. Undvik styling produkter som innehåller silikoner/alkohol.

Skötsel för att löshåret ska hålla länge

Skötsel är nog det viktigaste när det kommer till extensions. Tyvärr kommer ditt löshår inte att hålla för evigt men med rätt metoder kommer du att kunna förlänga livslängden:
– Tvätta håret grundligt innan isättning och använd aldrig balsam innan!
– Fläta alltid håret på natten

– Sol, värme, klorvatten och saltvatten skadar och missfärgar håret – Undvik helst att bada håret.
– Undvik toning, färgning och andra kemiska behandlingar på håret. Löshåret är redan behandlat.´och det kan ge missfärgningar på håret.

Läs även:

Torr i hårbotten? | Dessa hemmagjorda hårkurer hjälper

Få håret att växa snabbare – Inspoguides bästa knep

Hårtrender 2018 – Allt om vårens styling, färger och frisyrer

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular