onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriseradeSå håller du dina apparater laddade när du tältar

Så håller du dina apparater laddade när du tältar

Så håller du dina apparater laddade när du tältar

Förr i tiden ansågs tältning vara en möjlighet att frigöra sig själv från det moderna samhällets fallgropar. Numera tar i princip alla med sig åtminstone en apparat som kräver laddning under sina skogs- och vildmarksstrapatser. Under långa campingturer där eluttag kanske inte är det vanligaste förekomsten, är det en bra idé att ha med såg några laddningsalternativ.

Oavsett vilket typ av enhet du har med dig – mobil, surfplatta, kamera, brödrost, vattenreningssystem eller hörlurar, kan en laddningsmetod förlänga din resa. Om du arbetar hemifrån kan du till och med sköta jobbet från skogen i några dagar, förutsatt att du har internetuppkoppling.

Power bank

Bärbara batterier, eller så kallade power banks, har blivit allt populärare tillbehör för gedigna mobilanvändare. Oavsett om du arbetar via mobilen, snackar med kompisar mer än vanligt eller spelar saker som Gonzo’s Quest Slot hela dagen lång, är det alltid smidigt att inte behöva leta efter ett uttag, utan i stället kunna förlita sig på att möjligheten finns att ladda om det krisar sig med batteriet.

De flesta power banks kan förlänga batteritiden på din mobiltelefon många gånger om, men det är viktigt att ha några exakta siffror till hands innan du köper ditt batteri. Kapaciteten på batterier mäts i milli-amperetimmar (mAh). Samma gäller för din mobil. Du bör därför jämföra kapaciteten på det bärbara batteriet med enheten du vill ladda. Mobiler har vanligtvis runt 3000 mAh, medan saker som bärbara datorer har betydligt mer, ofta genom att använda sig av flera battericeller i samma batteri.

Det bästa alternativet är att helt enkelt köpa någonting som du med säkerhet vet kommer fylla dina behov. Många power banks marknadsför sig mot just camping och liknande aktiviteter, så det lär inte vara svårt att hitta en hel del produkter att välja mellan. Dessa tenderar också att vara utrustade med en hel del intressanta funktioner. Till exempel inbyggda lampor, flera laddningsportar och display med specialdesignat gränssnitt. Vi hinner tyvärr inte gå in mer på djupet i denna artikel, men förhoppningsvis har vi lyckats öppna dina ögon för möjligheterna!

Solenergi

Under den senaste tiden har bärbara solpaneler blivit allt mer effektiva. De har faktiskt blivit så bra att de kan hålla mindre elektroniska enheter som kameran och mobilen helt laddade enbart med hjälp av energi från solen.

Dessa solpaneler är utrustade med en USB-port, vilket innebär att du direkt kan koppla in sladden och börja ladda så fort du ser att solen skiner. Många är utformade för att kunna fästas på olika ställen – på utsidan av tältet, ryggsäcken eller har stativ för att kunna placeras stadigt på marken.

En solpanel är ett utmärkt alternativ för att hålla dina saker laddade under resan, men om du kombinerar det med ett bärbart batteri har du ett fullkomligt energisystem. Oavsett vad som händer – om det regnar och är molnigt hela dagen, har du fortfarande en garanti genom batteriet. Och dagar då det skiner kan du ladda batteriet genom solpanelen för att ta tillbaka föregående gråmulna dagars brist på energi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular