tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeSå hittar du bäst möbler för ditt hem

Så hittar du bäst möbler för ditt hem

Inlägget är ett betalt samarbete med baddsofflagret.com

Så hittar du bäst möbler för ditt hem

Numera kan man köpa både nya och begagnademöbler online.  Det har även dykt upp nya slags möbler och tekniska lösningar, som göratt du verkligen kan optimera inredningen i ditt hem. Denna guide hjälper dig att hitta de bäst alternativen för just din bostad.

Multifunktionella möbler sparar utrymme

Den genomsnittliga bostadsytan för en svensk är 42 kvadratmeter men det skiljer sig mycket beroende var och hur man bor. I Stockholm ligger siffran på 33 kvadratmeter och då är det viktigt att verkligen ta vara på allt utrymme. och inte lämna döda ytor. 

Multifunktionella möbler, såsom expanderbara bord eller en säng med förvaringslådor under, är ett bra sätt att optimera utrymmet i hemmet.

Om man bor trångt kan det vara svårt att hitta sovplats för övernattande gäster. Bäddsoffa, extrasäng eller uppblåsbar madrass brukar vara de vanligaste lösningarna, men sängskåp är också ett alternativ. Läs mer om sängskåp här ifall du inte hört om denna nya lösning förut.

Att tänka på när du köper möbler online

Det finns massor med möbelbutiker på nätet som riktar sig mot svenska kunder. En delav dessa är i belägna i Sverige, medan andra är baserade i Europa eller andra delar av världen. Priserna brukar vara konkurrenskraftiga jämfört med traditionella möbelbutiker.

En fördel med e-butiker är smidig, och ofta även gratis, hemleverans. Innan du beställer saker online ska du dock kolla upp firmans leveranspolicy och returvillkor så det inte blir otrevliga överraskningar.

Vissa onlinemöbelbutiker använder transportfirmor som inte kan ge en viss tidsram för leverans, och då blir man nästan tvungen att hålla sig hemma hela dagen. Det är också vanligt för onlinebutiker att ta betalt för returfrakten.  

Tips när du köper möbler second hand

Second hand möbelindustrin har också flyttat online. Visst är det roligt att gå på lördagsloppis, men numera sker de flesta affärer på nätet, på sajter som Blocket och Facebook, där privatpersoner kan köpa och sälja från varandra.

Möbler som bord och hyllor går bra att skaffa second hand. Soffor, sängmadrasser och dylikt lönar det sig alltid att köpa nytt, då det är svårt att veta hur bra hygien den förra ägaren hade. Vi spenderar ju trots allt en tredjedel av vårt liv i sängen, så satsa på kvalitet här.

Hemelektonik och vitvaror är också något som kan löna sig att köpa nytt med tanke på elförbrukningen. En modern frys äter inte bara mindre el, utan avfrostar sig också automatiskt. 

Lönar det sig att hyra möbler?

I andra europeiska länder är det vanligt med hyreskontrakt där möbler ingår, men i Sverige är hyresrätter oftast tomma, ifall det inte är frågan om andrahandsuthyrning. Det finns dock företag som hyr ut möbler för dig som inte vill köpa själv. Till exempel Ikea har gjort det sedan 2019.

Om du vet redan när du flyttar in till din tomma lägenhet att du endast kommer att bo där temporärt, kan det löna sig att hyra möbler istället för att köpa möbler. Ett val som naturen, och kanske även plånboken, tackar för.

Skräddarsy möbler för ditt hem

Om du redan äger hus eller bostadsrätt, kan det vara dags att satsa på möbler av högre kvalitet, samt möbler med mer personlighet. Det kan kännas trist att ha en Billy-bokhylla precis som nästan alla andra svenska hushåll.

Om du har tummen mitt i handen, eller annars inte vill börja snickra möbler själv, kanske du blir glad att höra att det finns företag som hjälper dig skräddarsy eller till och med designa egna möbler. Ett trevligt alternativ till massproducerade varor.

Ta hjälp av ny teknik

Den nya teknologin hjälper dig att hitta möbler som passar ditt hem bäst. Visste du att det finns nätbutiker som låter dig testa hur en möbel skulle se ut i rummet med hjälp av AR-kamerateknik?

Det finns också många inredningsappar som låter dig skapa planritningar och visualiserar hur rummet/lägenheten skulle se ut med dina möbleringsval.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular