tisdag, oktober 3, 2023
HomeTips & TricksRolig FaktaSå ser du om någon har köpta Instagram följare - 10 sätt...

Så ser du om någon har köpta Instagram följare – 10 sätt att avslöja bluff-konton

Att köpa Instagram följare är verkligen en stor grej som inte alla känner till. Det är många stora profiler som har köpt sig följare, likes och kommentarer och sedan går ut och kallar sig influencers. Att sedan försöka tjäna pengar genom annonsering på sin Instagram är direkt olagligt. Inspoguide avslöjar därför hur du kan avslöja om någon har köpt sina Instagram följare

Lite kommentarer/likes
Ser du att någon har 20 tusen Instagram följare men bara har ett fåtal likes och kommentarer, detta är en no-brainer: följarna är garanterat köpta.

Kommentarer som bara består av ett ord
Om man har köpt kommentarer till sina bilder på Instagram brukar de oftast bestå av endast ett ord: Beautiful! Amazing! Fantastic! OMG! Ungefär så brukar det se ut.

Ej kontextualiserade kommentarer
Köpta kommentarer är spam. Detta innebär att de inte är relaterade till innehållet på bilden. Står det: Sun is shining! På en solnedgångsbild kan detta vara ett tecken på att någon har köpta Instagram följare.

Konstiga namn på Instagram följare
Ej organiskt genererade följare kan bestå av endast siffror eller till exempel Allan1234.

Endast utländska följare
En svensk person som själv genererat sina följare borde ha en stor andel svenska Instagram följare. Om så inte är fallet är detta en varningsklocka.

Instagram följare har inga bilder eller följare
Spam genererade följare har oftast noll aktivitet på sitt konto.

Video vs bilder
Om någon köpt likes så sker detta på en bild och inte på en video. Samma konto kanske inte har köpt videovisningar. Det vill säga: Om någon har 2000 likes på sina bilder men 20 visningar på sina videos så reflekterar detta ett skevt förhållande. Instagram följarna är garanterat köpta!

Verktyg för att spåra aktivitet
Om du misstänker att någon köpt följare kan du till exempel ladda hem appen fakechecker. Denna kan spåra när följarna har tillkommit. Om någon har fått 99% av alla sina Instagram följare på en dag är detta en no brainer.

Likes kommer på en gång
Om någon lägger upp en bild och en minut senare har 200 likes. Stannar antalet likes där är detta ett varningens-tecken.

Influencer statistik
Denna är tillgänglig för dig som annonserar via Instagram. Om någon har 10 000 följare men knappt någon som ser dess bilder är detta tecken på köpta följare.

Se även: Så ser du om någon stalkar dig på Facebook!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular