tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeSegla i Italien i sommar?

Segla i Italien i sommar?

Segla i Italien i sommar? – Här är ställena som du måste besöka

Det här inlägget är ett betalt samarbete med Moresailing.se

Hur ska du spendera semestern? Att segla i Italien känns ju som ett givet alternativ. I den här artikeln ger dig vi dig en guide till vart du ska båten.

Pontine öarna – Rom

Pontine öarna är perfekt för dig som letar efter en avkopplande semester. Pontine består av sex stycken öar som du kan nå från Anzio-hamnen. Den största ön heter Ponza och är känd för sina naturligt skapade ”simbassänger”. Något du inte får missa när du åker hit är en solnedgång vid La Caletta.  

Maddalenas skärgård i Sardinien

Maddalenas skärgård ligger mellan Korsika och Sardinen. Den består av sju stycken huvudöar och en mängd mindre. Detta är perfekt för dig som gillar att segla i stark vind samtidigt som det finns många vikar där du kan gå i hamn i lä. Vita stränder och klarblått vatten. Vad mer kan man önska sig?

Phlegraean öarna i Neapel

Capri, Ischia och Procida är tre öar som du kan ta dig till via Neapels kust. Capri är känt för sina havsgrottor och storslående arkitektur. Ischia som är känt för sina mineralkällor och termalbad. Procida är den minsta av dessa tre och är en orörd fiskeby för dig som vill undvika turisthetsen.   

Portofino och Cinque Terre

Även känt som den italienska Rivieran. Perfekt för dig som är ute efter oförglömlig pasta och ett sceniskt äventyr.

Tremitiöarna i Vieste

Termitöarna erbjuder havsgrottor och kritvita sandstränder. Garganohalvön har även korats till Italiens renaste havsvatten.

Amalfikusten – Salerno

Detta är ett måste för dig som drömmer om de klassiska färgglada kustvillorna och citronträd. Amalfikusten passar även dig som vill besöka Italiens livliga sommarstäder. Bland annat kan du besöka Ravello Festivalen som är en av Italiens mest kända sommarfestivaler.

Trieste

En utmärkt utgångspunkt för dig som ta dig runt den slovenskakusten. En av de största tursitattraktionerna är det Pretorianska palatset.

Toskanska Skärgården

Den Toskanska Skärgården består av hundratals småöar och sju stycken större. Den största ön, Elba kanske är mest känd som dit Napoleon Bonapartes flydde i exil. Elba är perfekt för dig som gillar att vandra. För dig som inte gillar berg och friluftsliv rekommenderar vi Giglio. Dit kan du ta dig för att besöka pittoreska vingårdar.

Gardasjön

På Gardasjön blåser det friskt! Hit kan du ta dig för tävlingsegling eller för att besöka det lyxiga hälsocentret Aquaria.

De Eoliska öarna

De Eoliska öarna består av åtta stycken vulkaniska öar som är belägna utanför Siciliens kust.  

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular