onsdag, juni 7, 2023
HomeResor & Nöje7 ställen du inte får missa i Sydafrika

7 ställen du inte får missa i Sydafrika

Sydafrika är det ultimata landet för upplevelser! Den enda nackdelen är kanske att det finns för mycket att göra, därför är det viktigt att du väljer det bästa av det bästa. Här kommer en lista på sju destinationer som garanterat inte gör dig besviken:

 1. Cape Town
  Överst på listan kommer så klart Kapstaden, the capital CPT. Kapstan är en av de absolut vackraste platser jag någonsin har besökt. Här kan du se pingviner, besöka vingårdar, se Nelson Mandelas fängelseö, surfa, sola, bada, bestiga berg, dyka med hajar, hoppa bungeejump samtidigt som du får en härlig solbränna.

 1. Drakensberg
  Drakensberg är landskapet som gav Tolkien inspiration till Sagan om ringen och detta är något som du kommer att förstå vid första anblicken. Att vandra i Drakensberg är precis som att kliva rakt in i Mordor.

 1. Coffee bay
  Att komma till Coffee bay är ungefär som att åka tillbaka i tiden. Ett extremt lugnt ställe du åker för att sola och bada. Den stora attraktionen är ”The hole in the wall” vilket är precis vad det låter som: en stor bergsklippa ute i vattnet som strömmarna i åratal har borrat ett hål rakt igenom. Måste tillägga att vandringen dit är den verkliga attraktionen.
 1. St Lucia
  Om du är ute efter en naturupplevelse utan dess like ska du åka till St lucia. Här kan du både åka på sjö och landsafari.

 1. Hluhluwe-Imfolozi Park
  Detta är Sydafrikas näst största safaripark, efter Krueger, och anledningen att jag rekommenderar denna är att Kruegerparken helt enkelt är för stor. Här kan du få en minst lika genuin naturupplevelse, se samma djur men du slipper åka sådana enorma avstånd. Dessutom är detta ett betydligt billigare safarialternativ.

 1. Durban
  Om du är i Sydafrika ska du helt klart bege dig till Zulu-land. Durban är Sydafrikas tredje största stad och ligger på östkusten. Detta är den tropiska delen av landet och det bästa enligt mig är surfen. Riktigt nice att kunna spendera timmar i vattnet utan att ens behöva våtdräkt.

 1. Port Elisabeth
  Port Elisabeth är fantastiskt vackert och ett hett resmål för dem som vill åka på valskådning. Min egentligen starkaste rekommendation är att ni börjar i Kapstaden och sedan tar den så kallade ”Garden Route” till Port Elisabeth. Efter det kan ni jobba er vidare mot Durban och på detta sätt maximera er resa.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

 1. […] Påsken 2018: Ta ledigt vecka 13 och 14. Det vill säga du kommer att vara ledig mellan 24 Mars – 9 april och endast behöva ta ut 8 dagars semester. Detta är alltså 16 dagars ledighet vilket innebär att du bland annat kan planera in en resa till Sydafrika. För tips på vad du ska göra där spana in den här artikeln: Sju ställen du inte får missa i Sydafrika […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular