onsdag, juni 7, 2023
HomeTips & TricksFilm & Musik7 riktigt spännande filmer ifrån 90-talet

7 riktigt spännande filmer ifrån 90-talet

Letar du efter en sån där riktig nagelbitare? Inspoguide har listat sju riktigt spännande filmer ifrån 90-talet.

Breakdown (1997)
Sjukt spännande film med Curt Russel. Kan det bli bättre? Curt och hans fru jagas av några riktiga ruskiga typer längs motorvägen. Detta är en film som inte har fått den uppmärksamhet som den förtjänar.

Cape Fear (1991)
Martin Scorseses remake på den gamla filmen från 70-talet. En riktigt spännande film där Robert De Niro spelar en riktigt obehaglig typ som bestämmer sig för att söka hämnd på hans advokat som gjorde ett kasst jobb med att försvara honom.

A simple plan (1998)
En något bortglömd film ifrån 90-talet men som är riktigt spännande. Två brorsor hittar ett störtat plan fullt med pengar i skogen. Jackpott? Man skulle kunna tro det men snart visar det sig att pengarna bara medför problem. En riktigt spännande film med bland annat skådespelaren Billy Bob Thorton.

Misery (1990)
Filmatiseringen av Stephen Kings bok ”Lida”. Detta är en riktig rysare där James Kaan spelar en författare som hamnar i en bilolycka. Som tur är blir han ”räddad” av en kvinna som spelas av Kathy Bates. Det verkar dock som att Kathy Bates har andra planer än att hjälpa honom.

Talented Mr Ripley (1999)
I denna spännande thriller spelar Matt Damon geniet Tom Ripley som skickas till Italien för att hämta hem miljardärssonen Dickie Greenleaf (Jude Law). Det slutar dock med att han och Dickie blir dödspolare men snart börjar vi ana att något inte står rätt till med Tom.

Fargo (1996)
Cohen Brödernas mästerverk ifrån 1996. I denna film ser vi bland annat Peter Stormare, Steve Buscemi och William H Macy. Filmen handlar om bilförsäljaren Jerry Lundegaard som är i akut behov av pengar. Han bestämmer sig för att leja två snubbar för att kidnappa sin egen fru. Det går dock inte så smidigt att få tag på lösensumman som han hade tänkt sig.

Freeway (1996)
Kiether Sutherland och Reese Witherspoon I eb riktigt nagelbitande thriller. Reese spelar en strulig tonåring som liftar längs motorvägen. Ja, ni hör ju vart detta är på väg nånstans. Sjukt spännande film som är värd din tid.

Se även:

10 tidlösa bokklassiker som du bör ha läst

Vem är Banksy? Detta vet vi om den hemliga graffitikonstnären

Sommarfilmer | 7 svenska och 7 amerikanska sommarfilmer

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular