Spännande Sweden Rock 2020

För oss som älskar rockmusik och att gå på festival, så finns det inget bättre än att besöka Sweden Rock. Hit kommer internationella världsartister och band för att uppfylla mångas drömmar att se sina rockhjältar på scen. Inför årets upplaga (3-6 juni) av den långt gångna festivalen finns det mycket att vara exalterad över.

Guns n’ Roses

Under sent 80-tal tog de hela världen med storm med deras debutplatta Appetite For Destruction och deras vilda liveframträdanden. Efter deras uppbrott på 90-talet var det många som hoppades på en återförening. Medan bandet låg på is fick vi istället se dem i andra sammanhang, från deras egna vin till populära spel. Bland annat har flera av deras största hits spelats i Guitar Hero-spelen. Via Sverige Casino kan vi även se det slotspel bandet frontar i form av snurrsymboler och den övriga designen.

Guns n’ Roses långa uppbrott skulle dock nå sitt slut. Under 2018 kunde vi se Axl Rose och Slash tillsammans på Ullevis scen. I sommar de alltså till Sweden Rock för att ge deras dedikerade fans en kväll att minnas.

Gott om publikfester

Utöver legendariska Guns n’ Roses kommer flera andra storheter till årets Sweden Rock. Inte minst kommer vi att få se en skandinavisk prägel på den stora scenen. Finska Nightwish, danska Volbeat och svenska In Flames och Opeth är alla headliners. Vad gäller internationella akter får vi också se band som Gojira, Accept och Blue Öyster Cult. Ja, det kommer att bli publikfester så det räcker och blir över.

Fler bokningar kvar

Årets besökare som köpt biljett jublar redan över festivalprogrammet. Men fler bokningar är på väg, närmare bestämt 37 stycken, skriver Sweden Rock på deras egna hemsida. Om vi ska spekulera lite kring eventuella headliners, så finns det ju väldigt många tänkbara alternativ.

En bubblare är Red Hot Chili Peppers, som inte spelat i Sverige på länge. De har även fått tillbaka deras stilbildande gitarrist John Frusciante. De ska även, precis som Guns n’ Roses, spela på Pinkpop i Holland under mitten av juni.

En annan bubblare är Slipknot som är aktuella med det nya hyllade albumet We Are Not Your Kind och som nyligen kickat igång en ny turné. Det är högst tänkbart att de tar en sommarturné till Sverige, där de har en dedikerad fanbase.

Ja, det finns redan mycket roligt att se fram emot på Sweden Rock 2020 och fler spännande nyheter är på gång. Vilka vill du helst se på festivalen?