torsdag, juni 1, 2023
HomeTips & Tricks5 Spartips som många har missat!

5 Spartips som många har missat!

Sponsrat inlägg av Rabatterat.se

5 Spartips som många har missat!

Ousch, nu var det två dagar sedan löning och om du precis som jag redan har bränt pengarna på online shopping och krogen bör du kanske ta till dig följande spartips. Här kommer en lista på fem väldigt enkla och bra spartips som många faktiskt helt har missat, känner därför att det är min plikt att upplysa om dem:

  1. Använd rabattkoder

Mitt bästa tips när du handlar online är att alltid (och då menar jag alltid!) leta efter rabattkoder innan du avslutar ditt köp. Sanningen är att du väldigt ofta endast är en enda Googling bort från att spara hundralappar (ibland tusenlappar) på ditt köp. Ibland är dock sanningen att det kan vara svårt att hitta rätt rabattkoder i Google djungeln men ett tips är då att vända sig till sajter som samlar rabatter, till exempel https://www.rabatterat.se/.

  1. Köp för f*n inte mobilen på avbetalning

De flesta vettiga personer jag känner skulle aldrig gå och köpa en tv på avbetalning men trots detta har samma personer bundit upp sig för 599 kronor i månaden för mobil och abonnemang. Det är ju jättedumt! I de flesta fall blir det mycket billigare om du bara betalar av mobilen direkt, men det är någon svart magi med de där jäkla mobilförsäljarna. En förlängning av detta tips är därför att innan du köper mobiltelefoni gör research på internet innan du handlar.

  1. Spara i aktier

En vis man sa en gång; ”Det dummaste du kan göra om du har en lång tidshorisont på ditt sparande är att inte ta tillräckligt med risk” – Gunter Mårder. På kort sikt svänger börsen upp och ned men om vi tittar på lång sikt finns en klar positiv riktning. Spara i breda indexfonder och spridriskerna, håll dig lugn och rikta blicken långt framåt.

  1. Var ärlig mot dig själv och var inte dumsnål

Det är väldigt ofta som jag gör små dyra inköp eftersom jag inte är helt ärlig mot mig själv. Häromdan skulle jag vara duktig och inte äta godis på jobbet. Jag skippade därför mina vanliga inköp när jag var på ICA fastän jag visste att jag alltid äter en dubbelnugge på eftermiddagen. Resultatet blev att jag betalde dubblapriset för någon äcklig russinbar som jag hittade i Convini-skåpet. Ni kanske har någon annan taktik eller bättre självkontroll men om ni är som mig är det bara att ge upp och vara ärliga mot er själva!

  1. Utnyttja nöjen som är finansierade med skattepengar

Jag fick veta för mindre än ett år sedan att det är gratis att gå på museum! Eller gratis och gratis, vi betalar ju skatt för det. Men detta är ju bara ännu mer anledning till varför ni bör utnyttja den här oerhörda källan till underhållning som finns tillgänglig framför våra fötter. Om ni vill ha tips på vart ni ska gå tycker jag att ni spanar in våran artikel om Museum i Stockholm  

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular