onsdag, juni 7, 2023
HomeResor & NöjeStockholmStockholms bästa biografer

Stockholms bästa biografer

Älskar du att titta på bio? Här har vi listat dem fem biografer i Stockholm som maximerar din filmupplevelse.

 • Grand Sveavägen
  Vill du ha en intim filmupplevelse och bryr dig inte om ljudet spränger dina trumhinnor eller att bioduken är stor som central park. Då ska du välja Grand för ditt biobesök. Ett tips är att om du sitter i salong nummer ett, boka första raden. Du kommer att få sitta där ostört och dessutom kunna halvligga på fotstöden som står utplacerade.
 • Rigoletto
  Detta är Stockholms klassiska premiärbiograf vilket gör att besöket får något av en kunglig känsla. Jag älskar att få gå längs röda mattan och få valet att sitta på läktaren eller nedre plan. VIP bio här är även något att rekommendera.
 • Saga
  Bredvid Rigoletto ligger biografen Saga. Detta är en biograf som har samma anrika känsla som Rigoletto men har fått något av en lillebrorstatus. Saga förtjänar dock bättre. Salong nummer ett känns som att stiga in på en grekisk amfiteater och av någon anledning är personalen som jobbar här mer tillmötesgående än någon annanstans i Stockholm.
 • Filmstaden Scandinavia
  Självklart måste vi ta med Stockholms mest maxade biograf på listan. Vi har ingen annan riktig IMAX bio och om du vill ha ett ljud som vibrerar i bröstkorgen och en duk som omfanar dig likt ett hav så finns det inget annat ställe att gå. Deessutom kan du beställa in mat och dryck i deras VIP-bio.
 • Cinemateket Stockholm
  Detta är en kulturbiograf som ligger på Gärdet och till omväxling ifrån ovan nämnda biografer kan det vara skönt att slippa betala 130 spänn för biljetten. Cinemateket kör många schyssta klassiker varje vecka och det kan vara värt att spana in deras program om man känner sig sugen på lite filmkultur.

Se även: Fem smultronställen i Stockholm.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular