onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriseradeStockholms bästa takbarer

Stockholms bästa takbarer

Rooftop barer i Stockholm

Att ta en drink är kul men att ta en drink med utsikt, det är ännu roligare. Dessvärre är utbudet av takbarer i Stockholm inte riktigt detsamma som i exempelvis Manhattan, Hong Kong eller Duabi. Detta av förklarliga skäl, det vill säga att vi i vår vackra huvudstad försöker bevara stadsbilden och inte bygger på höjden. Detta innebär däremot att de få rooftop barer som vi faktiskt har i Stockholm har en fantastisk stad att se ut över. I denna artikel har vi rankat Stockholm bästa barer med utsikt.

Stockholm bästa takbarer

 1. Downtown Camper vid Brunkebergstorg

Detta är vad man kan kalla en ”gömd pärla”. Du går in i lobbyn vid Downtown Camper som ligger på Brunkebergstorg bakom plattan vid T-centralen. När du kommer in tar du vänster till hissarna och sen åker du upp till våning 9 (ingen av de andra våningarna går att nå utan hotellkort). Väl där uppe hittar du en fantastisk bar som inte många har insett existerar. Här kan du se ut över Söder och Gamla Stan och beställa en färskpressad juice. Detta är förmodligen Stockholm bästa (och minst kända) takbar. Du kan även låna Yatzi och Kinaschack!!

 1. Tak

På andra sidan av Brunkebergstorg ligger den mer beryktade baren Tak. Till skillnad från rooftopbaren på Downtown Camper är denna lite mer party medan Downtown är lite mer avkoppling. Grym stämning, grym utsikt, grymma drinkar. Ända minus är när det blåser eftersom baren är utomhus.

 1. Taket på Urban Deli

Hipster mekka på Urban Deli taket. Denna bar är även belägen utomhus och är precis som Tak ofta ganska livad.

 1. Gondolen

Detta är ju en klassiker som de flesta vet om. Här kan du äta en riktig skrytmiddag och även supa dig full och få höjdskräck.

 1. Winery Hotell

Är du ute i Solna är detta ett grymt ställe. Eget vin gör de tydligen också.

 1. Taket på Mall of Scandinavia

Ja, de har tydligen byggt en bar där uppe nu och hissat upp en massa foodtrucks. Rätt schysst faktiskt, är förmodligen den foodcourt som har bäst utsikt i stan.

 1. Anglais

Här finns en takbar men utsikten är inte grym. Dessutom är det ofta rätt trångt. Men om det är fullt kan man ju alltid sitta där nere med alla Stureplans stekare.

 1. Capital – Scandic

Vid TC ligger denna bar, rätt schysst. Man kan både sitta inne och ute.

 1. Pane Fresco

Denna ligger på Åhlens City taket och förutom takbar är det även en restaurang som ägs av svinet Paulo Roberto. Jag anser ju att Paulo Roberto är en förfärlig människa och vill inte stödja hans business, därför har jag aldrig varit där men jag förmodar att det är stor chans att man får en roundkick i magen om man går hit.

 1. Le Hibou

Denna ligger på bankhotell på Arsenalgatan på Östermalm. Riktigt schtekigt!

 1. Clarion Sign

Yes de har en bar på taket! Svår att hitta eftersom det är så jäkla stort därinne men den finns. De har även en pool där uppe.

 1. Mosebacke

Yes, denna får vara med på listan. Är ju inte riktigt en takbar men den ligger högt uppe på en kulle. Här kan man även lyssna på Söders gnälliga poeter och de har stort överseende med om man blir riktigt, riktigt full.

Kröka lugnt och kom ihåg att man lätt blir full på höga höjder. Peace!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular