tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeEM 2021 bonus

EM 2021 bonus

Sveriges chanser i EM

Europamästerskapet i fotboll – sommarens stora idrottshändelse – kommer allt närmare. Sverige kvalificerade sig till EM-slutspelet genom en andraplats i sin kvalgrupp. Klara motståndare i sommarens gruppspel är än så länge Spanien och Polen. Den sista utmanaren avgörs genom playoff-spel under mars månad. Spanien är starka gruppfavoriter, men Sveriges chanser att ta sig vidare till slutspelsrundan är mycket goda.

Offensiva krafter i storform

Något som talar för att Sverige ska klara sig genom gruppspelet är de många offensiva spelarna som hittat formen under säsongen. Under hösten och våren har unga spelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski gjort sig till självklara anfallsalternativ i fotbolls EM genom att visa upp sig från sina allra bästa sidor. Den som vill spela på Sveriges framgång hittar här spelsveriges just nu bästa EM 2020 bonus – listan uppdateras på löpande band så att den hela tiden håller sig aktuell.

Vidare vet vi att förbundskapten Janne Andersson kommer att stå inför en tuff uppgift när han ska välja sin offensiva linje, men konkurrenssituationen måste ses som ett stort plus för Sveriges chanser i slutspelet.

Utöver de unga, hungriga spelarna så finns det goda alternativ i sådana som bland annat Robin Quaison, Emil Forsberg och trotjänaren Marcus Berg. Quaison kan inte sluta panga in mål i tyska Bundesliga, Forsberg bör vara full av revanschlusta efter en vår med lite mindre speltid och Berg är alltid en pålitlig lagspelare som inte är rädd för att göra grovjobbet.

Fler lag som går vidare

Precis som i EM-slutspelet 2016, så deltar 24 länder i jämförelse med det tidigare formatets 16 finalister. Det breddade startfältet har lett till att hela 16 av de 24 länderna kommer att klara sig förbi gruppspelsfasen. Utöver avancemang för topp två i samtliga grupper så kommer även de fyra bästa treorna att ta sig vidare.

Förutom en trupp med växande potential och många offensiva alternativ, är det svenska landslagets chanser att ta sig vidare från gruppspelet på pappret större än risken att åka ur.

Vad som väntar i slutspelet

Med tanke på hur många lag som går vidare från EM-gruppspelet är det svårt att spekulera i vad som skulle kunna vänta det svenska landslaget i samband med avancemang. Det bästa scenariot skulle så klart vara att vinna gruppen och få möta någon av de bästa grupptreorna, men med Spanien som storfavorit är det mer troligt med en andra- eller tredjeplats i gruppen. Skulle Sverige sluta tvåa i grupp E så möter man sin motsvarighet från grupp D. Potentiella motståndare skulle i det scenariot kunna vara Kroatien eller England. Vid både gruppvinst och en tredjeplats så är möjligheten till en motståndare från grupp B stor – en grupp innehållande våra nordiska grannar Danmark och Finland.

Framtiden är oviss, men Sveriges chanser att upprepa den fina insatsen från VM-slutspelet 2018 och avancera långt in i slutspelet, är mycket goda.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular