fredag, juni 2, 2023
HomeSkönhetHur jag hittade vägen tillbaka till träningen

Hur jag hittade vägen tillbaka till träningen

Swiftr – ett roligare sätt att träna

I samarbete med Swiftr

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har haft ett löpande gymmedlemskap ända sedan jag blev fjorton och började drömma om magrutor. Man har kunnat ställa klockan efter mig. Fem gånger i veckan. Inga ursäkter. Svingat vikter. Sprungit på band. Gjort burpees tills jag haft blodsmak i munnen. I början hatade jag det men i takt med att musklerna växte lärde jag mig att njuta av smärtan. Förut låg belöningen i endorfinkickar och en välsvarvad biceps men nu är det bara ren och skär njutning i att träna. Det låter förmodligen jäkligt konstigt för den som inte är frälst men att träna är nog det bästa jag vet. Detta är också anledningen till varför vi startade Inspoguide. Den ursprungliga tanken var att detta skulle bli Sveriges största portal där vi samlar influencers med inriktning hälsa och träning, vilket vi idag är.

På senaste tiden har jag däremot tappat det totalt, för första gången i mitt liv. Det har helt enkelt inte känts roligt längre. Att gå på gym, vilket har varit en del av hela mitt vuxna liv, har helt plötsligt börjat kännas meningslöst. Jag bestämde mig därför att ta träningen till en ny nivå. Jag har ju kört på Delta gym i Vasastan i många år nu och byggt upp en stor del av min bekantskapskrets kring just det gymmet, så att sluta gå dit var inget alternativ. Jag fick då höra att de har signat upp sig till ett nätverk som kallas Swiftr. Att gå med i Swiftr innebär att jag både kan träna med familjen på Delta plus ett stort antal träning studios runt om i Stockholm, och Sverige för den delen. Via Swiftr får jag nu tillträde till klättercenter, Yoga studios, Tennis, padel, simning och ett stort antal gym och klasser runtom i hela Stockholm.

Så här ser min träningsrutin ut nuförtiden tack vare Swiftr

Måndag – Klättring i Solna

På måndagar tar jag mig nuförtiden till Solna klättercenter för att köra lite bouldering. För den som inte kan något om klättring så är bouldering så kallad fri klättring där väggen inte är tillräckligt hög för att man ska behöva en säkerhetslina. Klättring är en helt enkelt en fenomenal träningsform och man tränar i stort sett hela kroppen. En bieffekt av klättring är dock enorma valkar i händerna, om du tror att du får stora förhårdnader av marklyft? Då har du inte provat klättring!

Tisdag – simning på Eriksdalsbadet

Man är ju ingen Micheal Phelps men att simma är oerhört bra funktionell träning. Det bästa med att vara på Eriksdalsbadet är ju också att man kan hoppa från tian.

Onsdag – YogaDevi på pontonjärgatan

Jag hade ju aldrig provat Yoga innan jag gick med i Swfitr och måste erkänna att jag inte riktigt hade fattat grejen. Nu kan jag ärligt talat säga att det är min favoritträningsform. Yoga är inte bara skadeförebyggande för kroppen utan även för sinnet. Det är ingen slump att jag gör Yoga på onsdagar, det är ju allmänt känt att onsdagar är den stressigaste dagen.

Torsdag – kampsportsstadion

Jag har ju aldrig varit någon som gillat våld men jag har ju alltid varit ett stort Bruce Lee fan. Det känns därför lite som att jag lever ut mina pojkdrömmar när jag tränar Muay Thai på torsdagar tillsammans med min sensei, han heter Martin.

Fredag – 

Fredagar tränar jag inte utan då brukar jag dricka öl. Låt en människa leva.

Lördag – Tennis i Sundbybergs rackethall

Förutom att jag har fått liv i träningen med Swiftr har det även lett till att jag umgås mer med min käre far. Han har nämligen ett brinnande tennisintresse som jag nu gett mig i kast med.

Söndag – Delta

På söndagar går jag till Delta, tränar inte så mycket egentligen utan snackar mest med folket och försöker få dem att hänga med o klättra.

Peace out!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular