onsdag, juni 7, 2023
HomeTips & TricksTest av Denon Home 150 | Högtalare

Test av Denon Home 150 | Högtalare

Test av Denon Home 150 | Högtalare

Musik är livet, därför är det viktigt att ha bra ljud i hemmet. En högtalare behöver inte ta mycket plats för att ge ifrån sig bra ljud, tekniken utvecklas hela tiden och idag kan man få mycket ljud i en liten produkt. I den här artikeln testar vi Denon Home 150 som är en liten och snygg designhögtalare som passar in i alla hem. Men frågan är, hur bra ljud ger denna lilla sak ifrån sig? Det ska vi ta reda på!

Hur ser den ut?

Denon Home 150 är den minsta högtalaren av tre i Denons serie av multiroom-högtalare. Den får plats var som helst i hemmet då den är väldigt liten. Jag placerade min i fönstret riktad mot mitt vardagsrum i detta test. Du kan placera två högtalare i olika delar av rummet till ett stereopar för en mer kraftfull ljudupplevelse. Den är relativt lik Sonos One när det kommer till storlek och design. På toppen av högtalaren sitter sensorer som känner av när handen närmar sig och då tänds knapparna upp, vilket är en väldigt snygg och rolig designdetalj. Den är klädd i ett ljusgrått tyg som passar bra med den annars vita högtalaren. En design som smälter in var som helst i hemmet.

Denon Home 150

Hur funkar installationen av Denon Home 150?

Jag tycker att det var en väldigt enkel process att installera högtalaren hemma, det hela gick på runt tio minuter. Alltså något som de flesta som är någorlunda tekniska skulle klara av, även den som är relativt oteknisk skulle jag säga. Installation och styrning gör du från HEOS-appen. När du har laddat ner appen så söker du efter ditt Wifi och sedan kopplar du ihop högtalaren med appen. När installationen är slutförd så kan du spela musik från de olika streamingtjänsterna på de enheter du vill.

Hur är ljudet på Denon Home 150?

Jag kan inte kalla mig någon ljudexpert, jag uppskattar bra ljud men jag är inte den som alltid måste ha det senaste ljudet på marknaden. Min första upplevelse av högtalaren: Den är väldigt kraftfull för att vara så liten. Jag bor i en lägenhet med öppet kök och vardagsrum på cirka 40 kvm och för mig så levererar den tillräckligt med ljud för denna yta. Höjer jag volymen kan nog grannarna klaga. (Det vill vi dock inte att dom ska göra!). Den levererar en behaglig bas som passar alla låtar och man kan lyssna på podcasts. Jag är säker på att någon som är mer insatt i ljud än vad jag är skulle tycka att detta var en bra högtalare.

En liten, snygg och smidig högtalare som levererar imponerande mycket ljud. Kommer i färgerna svart eller vitt. Har du ett större hem så kanske en av de större modellerna i serien passar bättre eller två av denna för stereopar.

Pris för Denon Home 150: 2798 kr på HiFi Klubben.

Plus
Mycket ljud för pengarna
Snygg design och jag gillar touchknapparna med rörelsesensorn

Minus
Förberedd för röststyrning men inget som går att använda idag. Ska dock komma en uppdatering.
Hade behövt en bättre uppdaterad app

För dig som är intresserad av de tekniska specifikationerna:
– Trådlös högtalare med inbyggt HEOS för multiroom, apple airplay 2, spotify, TIDAL, Qobuz med stöd för Roon, tvåvägs bluetooth. Fjärrkontroll via HEOS-Appen till iOS/Android. Touchknappar med rörelsesensor för ljudstyrka, play/paus/next osv. 3,5-tums bas-/mellanregister, 1 x 3/4-tums softdome-diskant. Internetradio. Ljudformat: MP3, AAC, ALAC, WMA,WAV, FLAC/FLAC HD, DSD (2,8/5,6 MHz). Anslutningar: analog ljudingång (stereo-minijack), USB-lagringsmedia (både FAT32- och NTFS-formaterade), Ethernet. Mått: 12,0 x 18,7 x 12,0 cm (BxHxD). Vikt: 1,7 kg.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular