söndag, mars 26, 2023
HomeOkategoriseradeTips för dig som ska låna pengar

Tips för dig som ska låna pengar

Tips för dig som ska låna pengar

Denna artikel är ett betalt samarbete med Moneezy

Behöver du låna pengar? I den här artikeln ger vi dig några tips på vad som kan vara bra att tänka på.

Gör inget förhastat

Det kanske viktigaste tipset som vi kan ge dig är att du tänker igenom om du behöver låna pengar? Är det något livsviktigt eller bara konsumtion som du kan vara utan? Tänk på att den totala notan nästan alltid blir dyrare än om du kan betala upfront.

Gör din research

Det är viktigt att tänka igenom dina alternativ innan du bestämmer dig för vilket institut som du ska låna pengar av. Det är lätt att tycka att man inte har tid för detta om man behöver ett snabbt lån men priset för detta kan bli dyra räntebetalningar och i värsta fall en förstörd ekonomi.

Totalbelopp

Håll alltid ett öga på det totala beloppet som du kommer att behöva betala tillbaka. I vissa fall kan en kortare återbetalningstid kan vara bättre än ett något lägre årligt procentuellt belopp

Säkrat eller osäkrat lån?

Se till att du har koll på vad som skiljer dessa åt innan du bestämmer dig för att låna pengar. Ett säkrat lån kan innebära att du behöver gå ifrån hus och hem om du inte hinner ikapp med återbetalningarna.

Lån för att betala av existerande lån?

Detta är en fälla som du inte vill hamna i. Detta är en kortsiktig lösning på ett långsiktigt problem. Skuldsanering kan vara ett alternativ.

SMS-lån

Kan kännas som en lockande idé när man behöver snabba pengar. Men som sagt tänk igenom dina alternativ och gör research. Om du har bestämt dig för ett SMS-lån kan du få hjälp att jämföra olika typer genom tjänster som exempelvis denna: https://moneezy.com/se/sms-laan

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular