tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeTips till dig som ska göra högskoleprovet!

Tips till dig som ska göra högskoleprovet!

Tips till dig som ska göra högskoleprovet!

Ska du skriva högskoleprovet i höst? Här har vi samlat de bästa pluggtipsen.

Detta inlägg är ett betalt samarbete med HP-guiden som är en tjänst som hjälper dig att klara högskoleprovet.

Öva på gamla högskoleprov

Bästa sättet att förberedda sig och få en bild över vilka frågor som kommer att komma är genom att öva på gamla högskoleprov. Gamla prov och övningsuppgifter kan du hitta på bland annat hpguiden.se

Öva med tidspress

En av de svåraste utmaningarna med att skriva högskoleprovet är tidspressen. Därför är det bra om du gör de gamla proven med samma tidsrestriktioner som gäller när du gör provet på riktigt.  

Förberedd dig i tid

Det går bara att skriva högskoleprovet två gånger om året och därför är det viktigt att du sätter i gång med att plugga i tid. Ju tidigare du börjar desto mindre stressfullt kommer det att bli för dig.    

Ta med en genomskinlig linjal

Inför provet kan det vara bra att öva på att läsa av diagram och tabeller. För att underlätta detta under själva provet kan det vara bra att ha med sig en linjal.

Öva på matten

Högskoleprovet innefattar matematik som motsvara den teoretiska svårighetsgraden från det som brukade kallas för matematik A, vilket idag kallas för matematik 1b GY. Så det kan vara en idé att plocka fram dina gamla matteböcker och öva.

Öva på den verbala delen

Det finns en uppfattning om att det inte går att öva på högskoleprovets verbala del vilket inte stämmer. För denna del finns det även metodik och mönster som man kan öva sig på. Detta kan du göra genom att exempelvis öva dig på gamla prov.

Ta med dig giltiga ID-handlingar

Se till så att dina ID-handlingar är giltiga. Annars kan du bli nekad att skriva provet. Giltig ID handling är exempelvis legitimation, körkort eller pass.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular