tisdag, oktober 3, 2023
HomeOkategoriseradeTrädgårdbelysning: de hetaste trenderna hösten 2021

Trädgårdbelysning: de hetaste trenderna hösten 2021

Hatar ju att säga det men… Hösten är på intåg. Snart har ju halva augusti passerat och september gläntar på dörren. Men ingen idé att hänga läpp. Höstsäsongen är ju även känds som myssäsongen och september är månaden då man där man tar fram infravärmen och tänder utomhuslamporna. I den här artikeln tar vi upp nya trädgårdbelysning trender 2021. Letar du inspiration för belysning utomhus? Läs vidare…

Solcellsdrivna lampor

Solcellsdrivna LED lampor har blivit ett populärt alternativ för utomhusbelysning. Det bästa med den här typen av lampor är väldigt enkla att installera eftersom man inte behöver dra någon elsladd. Denna typ av lampor producerar oftast inte ett särskilt starkt ljus och passar därför oftast som bakgrundsbelysning. Detta är ett miljövänligt alternativ för utomhusbelysning. Under dagen så laddas lampan av solljuset och när mörkret faller så tänds den. Detta är alltså även ett bra alternativ för plånboken då du sparar på elräkningen.

Det är bra att placera solcellerna så att exponeras för mycket solljus. Bästa säsongen är från mars till september, men det kan fungera även under de perioder när vi inte har så mycket solljus.  

Marockansk stil

Hetaste stilen 2021. Marockansk stil präglas av noggrant metallarbete. Din trädgård är ett utmärkt ställe att installera detta. Matcha gärna lamporna med marockanska sittpuffar och stora bladväxter för att maxa känslan.

Golvlampor som är vattentäta

Vem sa att golvlampor endast är till för inomhusbruk? Golvlampor på en uteplats ger en mer intim känsla. Skaffar du denna typ av lampor blir din uteplats som en förlängning av vardagsrummet.

Traditionella glas lyktor

Detta belysningsalternativ går aldrig ur tiden.

Kombinera funktionellt och dekorativt

Utomhusbelysning ska fylla två funktioner. Den ska hjälpa dig att navigera men samtidigt skapa en mysig känsla i din trädgård. Men det går att kombinera dessa två element. Beroende på vart du placerar lampor och vilken ljusstyrka du har kan du skapa olika ljus- och skuggeffekter. Experimentera med olika vinklar, lysa uppifrån, nedifrån, etc. Men tänk på att dina grannar kan bli störda beroende på hur du placerar lamporna.

Moderna utomhusvägglampor

Moderna utomhusvägglampor i olika geometriska former är hett tips för hösten 2021. Många tror att modernare vägglampor inte passar för äldre hus. Detta är inte nödvändigtvis sant. På grund av många moderna lampors utformning kan de skapa dramatiska arkitektoniska effekter som passar väl för äldre hus.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular