torsdag, juni 1, 2023
HomeInredningTrädgårdstrender 2020

Trädgårdstrender 2020

 

Trädgårdstrender 2020

Inom trädgårdstrender finns det som vanligt en hel del nya spännande saker att hålla ögonen på. Överlag handlar många av trenderna om återbruk och en ökad användning av hållbara material. Vackra möbler i trä, rotting och teak med med spännande formspråk är en het trend. Mixa gärna ett robust bord i trä med nätta stolar i galvaniserat pulverlackerat stål i en lugn pastellig färg. Svart är också en trend som vi ser en hel del utav, bryt gärna av med en starkare kulör på accent färgerna för en modern look. Hållbarhet är ett nyckelbegrepp även när det gäller möbler och allt fler väljer kvalitet framför säsongsmässigt slit och släng. Stilren och enkel design går hem bland utemöbler som framhäver naturen.

Blommor och plantering

När det är dags att fundera kring vad som ska odlas under året finns en del spännande frönyheter 2020. Bland nyheterna finns kaskadpelargon i olika vackra färger och även småbladig basilika som gör att du kan drömma dig bort till Medelhavet för en stund. Ekologiska fröer samt olika kulturarvssorter blir allt mer populär och varje år kommer nya spännande frösorter. Fler och fler planterar också växter som ger nektar till fjärilar och bin och börjar se insekter som en del av ekosystemet och en naturlig och välkommet inslag i trädgården. En annan trend när det gäller odling är hydroodling som innebär att du odlar i material som stenull eller vatten istället för traditionellt i jord. Det finns flera vinster med denna odlingsform, exempelvis tätare plantavstånd, större skördar och snabbare tillväxt vilket har gjort att den här formen av odling har ökat i popularitet.


Vart odlar du 2020?


Drömmen för de flesta är att ha ett eget växthus och idag finns det en uppsjö av olika modeller att välja bland. Allt från små väggmonterade till stora pampiga orangerier med tegelgrund. Växthus i aluminium är det mest prisvärda alternativet men är du händig så går det att bygga ett eget av gamla fönster och en smula fantasi. Inredda uterum blir allt mer populärt och är ett bra sätt att sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus. Bäst är om du kan använda ditt uterum även utöver de varma sommarmånaderna och en eldstad eller en bra infravärmare kan möjliggöra detta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular