tisdag, oktober 3, 2023
HomeOkategoriseradeUpplev årets första Stockholmsderby i Allsvenskan

Upplev årets första Stockholmsderby i Allsvenskan

Upplev årets första Stockholmsderby i Allsvenskan

Våren är snart här och det innebär också en ny fotbollssäsong i Sverige. Allsvenskan drar igång i början av april och tätt därpå är det dags för årets första Stockholmsderby, som alltid är en av säsongens stora höjdpunkter. Matchen är mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena den 19:e april.

 

Fjolårets upplaga av Sveriges högsta liga inom fotboll var en av de bästa någonsin. Sällan har guldstriden varit öppen hela vägen in i kaklet, med Hammarby, Djurgården, AIK och Malmö alla involverade i kampen. Ja, det ska bli spännande att se ifall vi får en lika jämn Allsvenskan tabell under säsongen 2020. Och visst är det underbart att den annalkande säsongen tidigt brakar igång med det stekheta Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK.

Vilka ska inleda säsongen bäst?

Både Hammarby och AIK är tippade att sluta högt upp i Allsvenskan 2020, där ett av lagen kan till och med gå hela vägen till guld. Kvaliteten och rivaliteten emellan lagen bäddar förstås för en het match när de möts på Tele2 Arena i Stockholm den 19:e april. Mötet sker i den tredje omgången av säsongens totala trettio omgångar, och kan därmed ge det vinnande laget en rejäl skjuts i ligan.

Hammarby aktiva på transfermarknaden

Även om Hammarby fick se sig underlägsna Djurgården som vann ligan 2019, så kommer vi på sikt att se ett skifte i huvudstaden. Bajen är kort och gott på väg mot någonting riktigt stort och de kommer att vilja skicka den signalen genom att stärka truppen inför premiären i april.

Med Sveriges främsta fotbollsstjärna genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, som delägare, håller Hammarby nu på att locka till sig stora begåvningar till truppen. Framförallt arbetar de på att få till värvningen av den eftertraktade supertalangen Akinkunmi Amoo, som alldeles nyligen blev klar för att träna med laget i en månad.

Kan Hammarby stärka truppen med spännande nyförvärv kommer fansen att ge allt på läktaren för att boosta laget, framförallt mot AIK.

Norling testar nytt spelsätt

Gnaget har de senaste åren varit väldigt organiserade och trygga med bollen, men spelat något förutsägbart och saknat lite dynamik. Därför har deras givna tränare Rikard Norling börjat implementera ett nytt spelsystem i truppen för att ge mer underhållande fotboll, som ska sparka igång supportrarna. Genom att spela 3-4-3 kommer AIK att satsa mer framåt och se till att spela sig igenom motståndarnas mittförsvar. Att få testa sin nya spelstil i ett derby mot Hammarby är det perfekta tillfället för att skicka en signal till resten av ligans topplag.

Matchen på Tele2 Arena kommer oavsett resultat att bli en häftig och laddad upplevelse. Dessa matcher tenderar att bli slutsålda, så missa inte att säkra din biljett i god tid ifall du bestämmer dig för att vara med om eventet i Stockholm. 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular