söndag, september 24, 2023
HomeSkönhetYoga & MindfulnessVad är breathwork? | Allt om de trendiga andningsövningarna

Vad är breathwork? | Allt om de trendiga andningsövningarna

Vad är breathwork? | Allt om de trendiga andningsövningarna

Den senaste tiden så har det varit mycket snack om breathwork, de trendiga andningsövningarna. Men vad är det egentligen och vad är det bra för?

Breathwork har egentligen existerat i tusentals år, men det är först nu som det har blivit trendigt. Här förklarar vi varför du ska testa.

Vad är breathwork?

Breathwork kan förklaras likt ett meditationspass med andningsövningar. Det är en typ av aktiv andningsmeditation som hjälper dig att hitta dig själv och lära känna dina andetag och din kropp på ett nytt sätt. Med hjälp av olika repetitioner av olika eller likadana andningsmönster som sker i tre steg så sätts du i kontakt med känslor och emotionella spänningar som du har i kroppen.

Så kan breathwork gå till:

Du ligger bekvämt på en yogamatta, helst med en kudde under huvudet och något för ögonen. Du andas in djupt genom näsan två gånger och sedan ut genom munnen. Du upprepar andningsmetoden flera gånger efter varandra. Därefter andas du in djupt genom näsan, ut genom munnen och håller andan i ett visst antal sekunder/minuter. Därefter andas du ut djupt och in genom näsan, håller andan en stund sedan andas du ut genom munnen. Sedan upprepar du samma process tre gånger efter varandra. Detta är en av alla andningsmeditationer du kan göra.

Varför är det bra med breathwork?

Breathwork är bra för att släppa spänningar i kroppen och låta tankarna vila. Det lindrar både stress, oro och processar dina känslor. Det är också bra för immunförsvaret och för att få mer energi under dagen.

Hur kommer jag igång?

Börja med att exempelvis ägna 5-10 minuter på lunchrasten, sätt dig bekvämt i en fotölj eller soffa och gör andningsövningarna. Börja morgonen eller avsluta dagen med andningsövningar. Du kan också trappa upp till 20-30 minuter när du har kommit in i hur det fungerar och känner hur kroppen reagerar.

Det finns också många bra kurser både online och i studios. Jag fick testa breathwork på allt för hälsan förra helgen och det var Hale center som hade den klassen.

Du kanske också gillar:


 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular