tisdag, oktober 3, 2023
HomeOkategoriseradeVad gör du om det regnar idag?

Vad gör du om det regnar idag?

Artikel i samarbete med Peco Medija

Vad gör du om det regnar idag?

En del förstår inte den frågan. Vad då “gör jag om det regnar”? Men för personer med ett enormt behov av att kunna röra sig fritt utomhus, som till exempel småbarnsföräldrar, kan en regnig dag kännas besvärlig. Här är 8 aktivitetstips för en regnig dag…

  1. Underhållning med gott samvete

När regnet står som spön i backen är det dags för skärmtid. Se en hel säsong av något tillsammans. Eller låt ungarna se sina favoriter medan du loggar in på ett casino och snurrar på slots! Det blir lugnt och skönt och ingen behöver ha dåligt samvete för att inget vettigt utförs.

  1. Skattjakt

Med små uttråkade personer i hushållet behövs det smarta aktiviteter som leder bort tankarna från tristess och gnäll. Ordna med skattjakt. Göm ett föremål och tala om vad den som finner det vinner. Tänk bara på att införa regler som att man inte får riva upp sängkläder eller riva ur lådor för att hitta objektet. Priset kan vara fika tillsammans.

  1. Hemmaspa

Ta hand om kropp och själ. Ordna med lyxigt bubbelbad och massage. Även barn tycker att det är mysigt med kroppsvård. Om det finns flera vuxna i hemmet kan ni turas om. På så vis kan du få lite egen tid i badrummet som i regnets ära har blivit till en plats att drömma sig bort bland bubblor och väldoft.

  1. En bok om något

En bok med bästa recepten, eller kanske allas bästa berättelse, eller varför inte en bok om sådant som inte fanns för 30 år sedan? Oavsett om det bara är du som skyr regnet inomhus eller ett helt gäng kan det vara riktigt kul att skapa en egen bok.

  1. Ett spel utan batterikraft

Lämna skärmarna och spela utan batterikraft. Är ni riktigt kreativa kan ni skapa ett eget spel. Men det går ju också att spela TP och andra klassiska sällskapsspel. En timme eller två utan elektroniska manicker kan vara spännande. Det är också något som kan ge en massa energi.

  1. Baka kakor!

Kolla vad som finns i skafferiet. Det går att göra kakor med många olika typer av ingredienser. Sök online efter recept med det som du har till hands. Kakor är kul att baka och de sprider god doft i hemmet. Det kan pigga upp som inget annat!

  1. Kalasdags

Bjud in folk som kan tänka sig att springa snabbt mellan buss och bil genom regnet till er dörr. Bjud på det som finns hemma och be gästerna om att ta med sig något gott. Lek tillsammans och spela musik som alla blir glada av. Ett spontant kalas på grund av regnigt väder är aldrig dumt.

  1. Planera en utflykt

Det går ju också att tänka framåt. Regnet håller snart upp. Då kanske ni kan ge er ut på en utflykt. Tänk längre fram. Borde det inte resas lite längre till hösten? Planera och njut av all glädje som uppstår då ni fantiserar om nästa äventyr.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular