onsdag, juni 7, 2023
HomeOkategoriseradeVad innebär det att samla lån?

Vad innebär det att samla lån?

I samarbete med enklare.se

Vad innebär det att samla lån?

Har du koll på din ekonomi? Detta är en fråga jag ställde en god vän häromdagen och han svarade ungefär så här:

-Ja, jag har väl rätt bra koll…

De flesta känner nog igen sig i det här svaret men frågan är då om man verkligen ska ha ”rätt bra koll” på sin ekonomi. Den genomsnittliga svensken spenderar ungefär 7 timmar i veckan på att slö surfa i sociala medier men mindre än 7 minuter på att planera sin ekonomi. I mina ögon känns det som en ganska dåligt avvägd investering i tid eftersom bara en liten, liten stund i veckan där du ser över dina lån, krediter och utlägg kan leda till en avsevärd livsförbättring. Om du skalar bort en av de där slö-surf-minuterna om dagen och samlar ihop till 7 minuter där du faktiskt ser över din ekonomi kommer du kanske ha råd att åka på längre semester eller spendera mer tid hemma med barnen. Det behöver inte vara svårt och om du inte vet vart du ska börja så är mitt tips att du startar med att samla dina lån och kredit. Om de här 7 minuterna inte räcker för att gå till banken kan du göra det online med smarta digitala tjänster som enklare.se. De hjälper dig att enkelt samla dina lån!

Hur många olika lån har du?

En av mina favorithistorier är den där killen från lyxfällan som tog ett SMS-lån för att köpa pizza. Har du precis som honom fattat en del kortsiktiga beslut som att ta olika lån för att köpa smågrejer eller handlat på avbetalning? Då sitter du förmodligen med en massa olika räkningar i slutet av varje månad och blir förbryllad över hur räntan kunde bli så hög. Första steget till en lösning är faktiskt att ta ett nytt lån.

Tanken med det nya lånet är att du väljer en långivare som ”tar på sig” alla dina tidigare lån så istället för att du betalar 1000 spänn i månaden till nått smslån-företag, 1000 spänn till din bank och 1000 spänn till den där snubben som brukar stå på Sergels torg, så innebär ett samlat lån att en och samma aktör tar på sig alla dessa lån och du betalar endast denna. Detta medför alltså att du får en bättre översikt på din ekonomi, kan lägga upp en tydligare avbetalningsplan och få en förmånligare ränta.

Om det känns krångligt att ringa till alla banker och kreditkort som du har lån oss kan enklare.se hjälpa dig med det och ger dessutom en massa olika förslag på vem som kan ge dig den mest förmånliga dealen. Det generar dessutom bara en kreditupplysning.

En annan sak man kan göra när man samlar sina lån är att skaffa en medsökande. Det vill säga om du har en partner som du delar din ekonomi med kan ni gå ihop tillsammans för att få en bättre deal från banken.

Se över din ekonomi redan idag och skicka in en ansökan till enklare.se så kanske du slipper fira semestern hemma i sommar!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular