söndag, september 24, 2023
HomeOkategoriseradeVad man ska tänka på när man väljer väggposter?

Vad man ska tänka på när man väljer väggposter?

Vad man ska tänka på när man väljer väggposter?

Väggposters är, enligt mig, ett av de bästa sätten man kan dekorera hemmet på eftersom det verkligen kan liva upp ett rum utan att ta upp någon extra plats. Poster öppnar upp en helt ny värld av möjligheter: så många möjligheter att det faktiskt kan bli svårt att veta vad man vill ha. Ett av de bästa sätten att få inspiration till ett modernt hem är absolut att ta en titt på trender, men det finns vissa tips och principer att tänka på för att skapa ett tidlöst, snyggt hem. I den här artikeln tar vi en titt på vad du ska tänka på inför val av poster.

Mönster eller motiv

När man väljer tapeter, tavlor och dekor kan man välja mellan ett konkret motiv och något mer abstrakt eller mönstrat.

Om du inte är säker på att du vill ha ett specifikt motiv i hemmet, och känner att färgglada mönster är för mycket, kan strukturerade tapeter vara det perfekta valet. Det är ett så enkel, naturligt sätt att liva upp hemmet. Strukturerade tapeter kommer i många olika typer inklusive trä, sten, och min personliga favorit: tegel. Tegel ger en varm, mysig och samtidigt elegant känsla som passar särskilt bra i moderna vardagsrum och kök. Om du letar efter tapettegel kan du kolla in Bimagos enorma sortiment!

Vill du ha ett specifikt motiv kan du såklart också hitta det, oavsett vad du gillar finns det säkerligen någonting för dig. Med hjälp av ett motiv kan du enkelt visa upp en del av din personlighet och vad du älskar. Från djur och natur till svartvita fotografi, modern konst och motiverande citat, finns enkelt att hitta på nätet.

Storlek

Väggposters kommer i alla möjliga storlekar, och vilken storlek som passar beror helt på hur du vill placera dina posters.

Enorma poster drar mycket uppmärksamhet till sig och kan vara fokus i rummet, och dessa typer passar utmärkt ovanför en möbel som ett bord eller en soffa. Posters av medium storlek fungerar ofta bra för sig själva, men drar inte lika mycket uppmärksamhet till sig. Små poster fungerar bäst i grupper med tre till sex stycken.

Färg

Innan du börjar välja posters är det alltid en bra idé att välja upp till tre olika färger som passar bra i rummet, och sedan hålla sig till tavlor och posters med huvudsakligen dessa färger. Om man inte begränsar antalet färger i rummet kan det helt enkelt bli för mycket.

Ramar

När du har en liten samling av små posters kan användning av samma ram på samtliga hjälpa till att knyta ihop det hela. Ramar påverkar också hur väggdekoren uppfattas och kan hjälpa dig att göra en vanlig poster elegant genom detaljerade guldkanter, eller få samma poster att se minimalistiskt ut genom att använda en stor ram och lämna utrymme mellan ram och poster. Såklart behöver man inte rama in utan kan lämna posters som de är, men om man vill kan en ram ofta komplementera ett motiv.

Summering

Kort sagt så handlar väggdekor mest om att välja ett tema, hålla fast vid det och sedan placera element av rätt storlek på rätt ställe för att fylla upp väggarna samtidigt som man lämnar nog med tomrum, så att det inte blir trångt och överdrivet. Bra inredningsdesign är en kombination av personlighet och balans!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular