fredag, juni 2, 2023
HomeInredningVälja matta till vardagsrummet | Saker att tänka på

Välja matta till vardagsrummet | Saker att tänka på

Inlägg i samarbete med Ciqola Carpets

Välja matta till vardagsrummet | Saker att tänka på

Känner du att det äntligen är dags att göra dig av med den där vardagsrumsmattan som inte matchar resten av inredningen? Du kanske precis har skaffat lägenhet och behöver tips på prisvärda och snygga mattor? Då är det bara att läsa vidare! Vi på Inspoguide ska hjälpa dig genom mattdjungeln så att du i slutet av den här artikeln förhoppningsvis kan välja rätt matta till vardagsrummet och till en väldigt trevlig peng.

Vi vill tipsa om Ciqola Carpets, där hittar du ett brett men unikt utbud av mattor som passar ihop med en modern, skandinavisk inredningsstil. Alla mattor i den här artikeln kommer från just Ciqola Carpets.

Först och främst, var har du tänkt placera mattan i ditt vardagsrum och vilka möbler har du där? Om du ska placera mattan under ditt matbord till exempel så behöver du tänka på att mattan ska vara tillräckligt bred så att inte stolarna hamnar utanför matt-kanten när man drar ut dom. Så storleken på mattan kan du avgöra genom att mäta bordets storlek och sedan lägga till runt 60 centimeter runt hela bordet. Smart va?

Exempel på matta under matbordet:

Är du istället på jakt efter en soffa som du ska ha vid soffan så är det lite andra saker som du bör tänka på! Hur har du placerat dina soffor / soffgrupper / fåtölj? En viktig sak att tänka på är att din nya matta ska vara minst lika bred som din soffas bredd. Annars är det bara att leka med detaljer!

Exempel på vardagsrumsmattor:

Extra tips:

  • Ställ soffan cirka 20 cm in på mattan, det ger rummet mer liv och binder samman inredningen.
  • För att få ett mer personligt hem kan du placera olika storlekar på mattor omlott för att ge rummet lite olika färger och jobba även med olika materialval. Testa dig fram och hitta din egna stil i rummet.
  • Behöver du inspiration på hur du kan placera mattorna i rummet? Följ inredningskonton på instagram och se hur dom gör, sök runt på pinterest och spara ner bilder och kika sedan in hos Ciqola Carpets för att hitta din drömmatta!

Hoppas du fick mycket inspiration inför valet av ny matta!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular