söndag, mars 26, 2023
HomeTips & TricksRolig FaktaVem är Elon Musk? | Elon Musks 10 största bedrifter

Vem är Elon Musk? | Elon Musks 10 största bedrifter

Vem är Elon Musk?

De flesta känner nog Elon Musk som grundaren av Tesla men detta är bara ett av superentreprenörens projekt. Här kommer en snabb brief över vem han är och vad han har gjort:

101: Elon Musk:

Vem är Elon Musk? Det korta svaret skulle antagligen vara: En sydafrikansk entreprenör inom internet, energi och rymdfärd. Superentreprenören föddes 28 Juni år 1971 i Pretoria och är utbildad fysiker/ingenjör. Han har ett net worth på cirka 13,2 miljarder USD. Här kommer en sammanställning över vad han har gjort i sin karriär:

Sammanställning över Elon Musks bedrifter:

Zip2
Detta var Musks första företag som han grundade tillsammans med sin bror, pengarna lånade de av sin far. Detta var en tjänst för att skapa stadsguider till mediehus. De sålde senare detta företag till Compaq för 22 miljoner dollar.

Paypal
Paypal är en tjänst som liknar svenska Klarna men som grundades av Elon Musk 1999, helt enkelt en tjänst för smidiga betalningslösningar.

Tesla
Ingen har nog missat Tesla motor cars, bilarna som har revolutionerat elbils-industrin.

Space X
Space X grundades av Musk 2002. Projektet är fokuserat på att underlätta rymdresor och att i förläningen kolonisera Mars.

Hyperloop
Detta projekt startade 2013 och är tunnlar där man ska kunna transporteras i en slags podkapsel i en hastighet fyra gånger snabbare än ett flygplan.

Solarcity
Ett storskaligt projekt som ska förse USA med solkraft.

Webbaserade telefonsamtal
Musk var tidigt ute med detta och försökte 2002 ta patent på webbaserade telefonsamtal.

Mahalo.com
En webbplats som Musk investerade i 2007 där man skulle kunna ställa en fråga och lätt kunna få den besvarad, tyvärr blev de överkörda av Google.

Platsbaseradesökningar
Detta är en stor del av vår vardag men något som Musk tänkte på år 1998.

Musk foundation
En välgörenhetsorganisation som supportar unga människor att forska om förnyelsebar energi, barnsjukdomar, rymdfärd och annan utbildning.

Gillade du detta inlägg? Då kanske du även är intresserad över att ta reda på vem den hemliga graffitikonstnären Banksy är? Eller du kanske funderar på vad man ska tänka på när man startar en blogg? Eller hur man ser om nån stalkar dig på Facebook eller hur man ser om någon har köpta följare på Instagram.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular